Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

ŠRATC sureagavo į grasinimus nutraukti atliekų priėmimą

Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras, reaguodamas į UAB „NEG Recycling" išplatintą pranešimą spaudai, informuoja:

UAB „NEG Recycling" grasinimus nutraukti atliekų priėmimą į gamyklą sunku pavadinti kitaip, nei reketavimu. Tos sumos, kurias UAB „NEG Recycling" reikalauja sumokėti mainais į tai, kad Šiaulių regione tyčia nekeltų ekstremaliosios situacijos, yra tos pačios sumos, dėl kurių mokėjimo šiuo metu dar vyksta teisminiai ginčai.

ŠRATC iš tiesų nuo 2021 m. vasaros yra nutraukęs UAB „NEG Recycling" dalį mokėjimų todėl, kad UAB „NEG Recycling" neteikia dalies paslaugų, o atliekas apdoroja netinkamai. Dėl UAB „NEG Recycling" atliekamų pažeidimų šiuo metu vyksta teisminiai procesai.

Vis dėlto, dalį mokėjimų pagal sutartį UAB „NEG Recycling" gauna iki šios dienos – už paslaugas nuo 2021 m. birželio mėn. iki šiol šiam subjektui yra sumokėta 308 149,90 EUR.

„Šiai dienai turime situaciją, kai atliekų tvarkymo grandinėje turime subjektą, kuris atliekų tinkamai neapdoroja, jo veiklą tikrinti trukdo, su sutarties nutraukimu nesutinka, o dabar dar ir grasina Šiaulių regione sukelti ekstremaliąją situaciją, jei ŠRATC nesumokės piniginių sumų, dėl kurių priteisimo dar tik vyksta teisminiai ginčai. Civilizuotuose santykiuose toks elgesys neįsivaizduojamas" – reaguodamas į UAB „NEG Recycling" pranešimą spaudai sako ŠRATC direktorius Žilvinas Šilgalis.

 

VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro informacija