Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Asmenų ir šeimų, turinčių teisę į paramą būstui išsinuomoti, dėmesiui

Asmenys ir šeimos, įrašyti į asmenų ir šeimų, turinčių teisę į socialinio būsto nuomą, sąrašą, taip pat asmenys ir šeimos, kuriems nuomojamas socialinis būstas, ar asmenys ir šeimos, kurie gauna būsto nuomos mokesčio dalies kompensaciją, kasmet

                   Asmenys ir šeimos, įrašyti į asmenų ir šeimų, turinčių teisę į socialinio būsto nuomą, sąrašą, taip pat asmenys ir šeimos, kuriems nuomojamas socialinis būstas ar kurie gauna būsto nuomos mokesčio dalies kompensaciją, kasmet, bet ne vėliau kaip iki gegužės 1 d. Gyventojų turto deklaravimo įstatymo nustatyta tvarka privalo deklaruoti turimą turtą (įskaitant gautas pajamas per praėjusius kalendorinius metus) Valstybinei mokesčių inspekcijai pateikdami Metinę gyventojo (šeimos) turto deklaraciją (forma FR0001 su lapu FR0001P) (toliau – Turto deklaracija). Turto deklaracija pildoma vadovaujantis Metinės gyventojo (šeimos) turto deklaracijos FR0001 formos ir jos priedų užpildymo, teikimo ir tikslinimo taisyklėmis. 

          Taip pat asmenys ir šeimos kasmet iki gegužės 1 d. turi užpildyti socialinės apsaugos ir darbo ministro patvirtintos formos prašymo 6 priedą nurodydami gautas pajamas, kurios neįskaitomos į asmenų ir šeimų gaunamas pajamas pagal Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo 17 straipsnio 1 dalį.

                 Jei asmenys ir šeimos nedeklaruoja turto (įskaitant gautas pajamas) iki š. m. gegužės 1 d. dėl aplinkybių, nurodytų Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymo 16 straipsnio 4 dalies 9 punkte (ligos, kai asmuo gydomas stacionare, sužalojimo, nėštumo, likus 70 kalendorinių dienų iki gimdymo, gimdymo ir praėjus 56 kalendorinėms dienoms po gimdymo (komplikuoto gimdymo atveju arba gimus dviem ir daugiau vaikų - 70 kalendorinių dienų), dėl savivaldybės teritorijoje paskelbtos epidemijos, stichinės nelaimės arba nelaimingo atsitikimo, dėl šeimos narių ar artimųjų giminaičių mirties, priežiūros ar slaugymo, dėl sulaikymo, suėmimo, arešto atlikimo, dėl LR karo prievolės įstatyme nustatytų pareigų vykdymo), turtą (įskaitant gautas pajamas) deklaruoti ir šį patvirtintos formos prašymo priedą bei Turto deklaracijos nepateikimo iki gegužės 1 d. aplinkybes patvirtinančius dokumentus turi pateikti iki š. m. birželio 1 d. 

                 Prašymo 6 priedas ir kiti nurodyti dokumentai teikiami Šiaulių miesto savivaldybės administracijos priimamajame prie 4 langelio (Vasario 16-osios g. 62, Šiauliai).

                    Asmenys ir šeimos, nedeklaravę turto (įskaitant gautas pajamas) iki gegužės 1 d. (dėl nurodytų aplinkybių iki birželio 1 d.) bus išbraukti iš Asmenų ir šeimų, turinčių teisę į socialinio būsto nuomą sąrašo, ar su jais bus nutraukta socialinio būsto nuomos sutartis, ar nutrauktas būsto nuomos mokesčio dalies kompensacijos mokėjimas ir permokėtas lėšas asmenys ir šeimos turės grąžinti savivaldybei.

                Asmenys ir šeimos per mėnesį raštu privalo pranešti Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriui apie šeimos narių pasikeitimą, deklaruotos ar faktinės gyvenamosios vietos pakeitimą, būsto įsigijimą, būsto nuomos sutarties nutraukimą (jei gauna būsto nuomos mokesčio dalies kompensaciją), materialinės padėties pasikeitimą, kuris lemia Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymo 11 straipsnio 2 ar 3 dalyse nustatytų pajamų ir turto dydžių viršijimą.

             Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius 2024 m. sausio 5 d. sprendimu Nr. A-9 "Dėl Asmenų ir šeimų, turinčių teisę į socialinio būsto nuomą, sąrašo patvirtinimo" patvirtino Asmenų ir šeimų, turinčių teisę į socialinio būsto nuomą, sąrašą.

SĄRAŠAS.PDF