Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Bibliotekoje atidaryta Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų jūreivių portretų paroda „16 kasdienybės akimirkų“

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Bibliografijos informacijos skyriuje (Aido g. 27) atidaryta Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų lvn. TOMO DANAUSKO Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų jūreivių portretų paroda „16 kasdienybės akimirkų“.

Parodos autorius lvn. T. Danauskas dalyvauti negalėjo, tačiau jo parodą pristatė kolega Lietuvos kariuomenės karinių jūrų pajėgų štabo št. lvn. Audrius Vitkauskas. Pasak A. Vitkausko, „Parodos pavadinimas pasirinktas ne atsitiktinai – jis simbolizuoja 16 jūreiviškų specialybių kariniame laive: signalininkas, artileristas, kulkosvaidininkas, laivo kokas, gydytoja ir kt. Tai ne karininkų, o jūreivių specialybės, tačiau be visų šių specialybių žmonių karo laivas negali vykdyti savo funkcijų.

„T. Danauskas, tarnauja jau šešerius metus, yra baigęs artileristo kursus, tačiau turintis hobį – fotomeną, tad į šias parodos nuotraukas yra sudėjęs visas savo pastangas, kiekvienas kadras yra išjaustas, nugludintas“, – apie apie parodos autorių kalbėjo A. Vitkauskas.

Pristatymo metu muzikinę nuotaiką saksofono garsais kūrė Karinių jūrų orkestro muzikantas.

Po parodos atidarymo susirinkusiesiemsbuvo plačiau papasakota apie karines jūrų pajėgas, kokias funkcijas ir misijas jos atlieka, pristatytos ir profesinės karo tarnybos galimybės Karinėse jūrų pajėgose: papasakota, kokiuose Lietuvos universitetuose galima studijuoti, kokių reikia kompetencijų, kokie tarnybos privalumai ir galimybės.

Paroda bibliotekoje veiks iki lapkričio 30 d.

Kviečiame apsilankyti!

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos nuotrauka ir informacija 

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas