Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

„Delfi“ socialinio projekto „NežVairuok!” filmas

Kas tai?
„Delfi“ inicijuota socialinė akcija „NežVairuok!“, raginanti nesinaudoti mobiliuoju prie vairo, pristato finalinį akcijos akordą – filmą, kuris aiškina, tiria ir analizuoja kokie pavojai tyko vairuojančių ir tuo pat metu žvairuojančių į telefoną.

 Kam skirtas filmas?

Tai yra nemokama švietimo ir edukacijos priemonė, skirta įvairaus amžiaus Lietuvos mokyklų mokiniams, jaunimui ir visiems eismo dalyviams.

 Filmo misija

Filmo tikslas – edukuoti, bei atkreipti dėmesį kokie pavojai tyko kelyje, kai vienu metu naršai telefone ir vairuoji paspirtuką, dviratį ar automobilį. „Delfi“ užsakymu vykdytas reprezentatyvus tyrimas parodė, jog net 60 % Lietuvos gyventojų vairuodami naudojasi telefonu. Šis filmas – įtaigus vizualus įrankis, skirtas pakeisti mąstymą ir didinti eismo dalyvių atsakomybę kelyje.

 Apie filmą

Pagrindinį filmo personažą, tinklalaidės kūrėją Šarą, įkūnijo profesionalus teatro ir kino aktorius Šarūnas Datenis. Pagrindinis herojus – menamos tinklalaidės kūrėjas, kuris savo studijoje pristato vairavimo su telefonu rankoje statistiką ir faktus, realiose situacijose bendrauja su antraplaniais aktoriais ir praeiviais, įrodo naudojimosi telefonu pavojų ir tuo pats įsitikina. Pasitelkiant mokiniams gerai atpažįstamą „Youtube“ tinklalaidės formą linksmai ir patraukliai išdėstomi faktai, pateikiami pavyzdžiai ir vykdomi eksperimentai kalba apie realų pavojų kelyje.

Epizodiniuose vaidmenyse nusifilmavo profesionalus lenktynininkas Antanas Juknevičius, kuris pasidalijo savo patirtimi kelyje ir papasakojo kaip galima spręsti telefono prie vairo problemą.  „Youtube“ svetainėje populiarus vaizdo įrašų kūrėjas Pau de Miko atskleidė kokias klaidas daro vairuodamas, patarė kaip reikėtų elgtis, kad išvengtume nelaimių ir pasidalino mokinius įkvepiančiomis mintimis.

Filmą kūrė patyrusi reklamos ir kino režisierė Algina Bedulskė su komanda. Filmo trukmė 35 min.

Filmas "Youtube"

Filmas parsisiųsti

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas