Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Garsus Šiaulių menininkas miesto merui padovanojo savo knygą „Mano miesto plakatai“

Vilmantas Dambrauskas, visoje Lietuvoje žinomas menininkas, padovanojo Šiaulių miesto merui Artūrui Visockui savo knygą „Mano miesto plakatai“, kurioje sugulė nuo 1989 metų iki pat šių dienų dizainerio sukurti plakatai.

V. Dambrausko įtaka miesto kultūriniam gyvenimui  neaprėpiama

Vilmantas Dambrauskas – visoje Lietuvoje žinomas menininkas. Pradėjęs savo kūrybinį kelią dizaineris turėjo laisvę eksperimentuoti ir kurti tai, kas laikui bėgant tapo ne tik šiuolaikiškomis ateities vizijomis, bet ir kultūriniu paveldu. Šiaulietis dailininkas per daugiau nei trisdešimt savo karjeros metų sukūrė nesuskaičiuojamą kiekį logotipų, plakatų, visuomenei pristatė daugiau nei 40 dizaino, tapybos, fotografijos ir plakatų parodų, jo darbai eksponuoti Lietuvoje, Europoje ir Jungtinėse Amerikos valstijose.

Albume „Mano miesto plakatai“ vaizduojami įvairiausioms Šiaulių miesto šventėms, parodoms, koncertams ar spektakliams kurti darbai, taip pat įžvalgomis apie menininko sukurtus logotipus, plakatus ar kitus spaudos darbus dalijasi kartu su dizaineriu turėję galimybę dirbti ar vis dar kartu tebedirbantys ir originalių reklaminių atradimų ieškantys žmonės.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas vartydamas albumą stebėjosi, kiek daug miestui svarbių darbų gali sukurti vienas žmogus, tuo tarpu Vilmantas Dambrauskas informavo, kad į šį albumą sudėtas tik trečdalis jo viso gyvenimo kūrinių.

„Žmogus net nesusimąstai, kiek daug įtakos mūsų miesto kultūriniam gyvenimui turi Jūsų darbas. Šie plakatai, nuotraukos, meno kūriniai reprezentuoja miestą renginiuose jau tris dešimtmečius. Jūs esate tikras Šiaulių miesto kūrėjas, šie darbai kuria Šiaulių įvaizdį ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje“, – už darbą V. Dambrauskui dėkojo meras Artūras Visockas.

„Esu jau šeštos kartos šiaulietis“

Šių metų vasarą dailininkas ir fotografas miestiečiams dovanojo galimybę išvysti geriausius per daugiau nei tris dešimtmečius sukurtus savo darbus. Paroda puošė pagrindinėje miesto aikštėje esantį apžvalgos pastatą, o lankytojus nukeldino į plakatuose vaizduojamų renginių akimirkas.

„Esu jau šeštos kartos šiaulietis, visuomet dirbau dėl šio miesto, savęs kitaip ir neįsivaizduoju. Ir šį albumą sukūriau, nes viliuosi, kad plakatuose išvysti vaizdiniai kels ne tik gražiausius sentimentus, bet ir primins, kiek Šiauliuose būta renginių, švenčių ar kitų spalvingų įvykių, kūrusių ir auginusių kiekvieno mūsų estetinį skonį ir kultūrinį sąmoningumą“, – džiaugdamasis, kad savo darbais prisidėjo prie miesto veido formavimo sakė V. Dambrauskas.

Nuo seno Šiauliai yra vadinami Saulės miestu, dabartinį miesto įvaizdį kūręs V. Dambrauskas sugretino du lygiaverčius simbolius – Saulę ir Šaulį, taip gimė Šiaulių miesto logotipas. Dizaineris sako, kad visas sunkus darbas atsiperka matant šiauliečius, kurie didžiuojasi savo miesto simbolika: į parduotuves eina su jo kurto dizaino Šiaulių maišeliais, pasipuošia marškinėliais su Šaulio ženklu ir kt.

Rengė mero padėjėja Alaina Štreimikytė