Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Ligų nukamuota Lietuvos jaunimo tinklinio rinktinė Šiauliuose sieks nenuvilti sirgalių

Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) merginų tinklinio rinktinė šiandien stos į kovą 2024 metų Europos čempionato atrankos pirmajame etape – EEVZA čempionate.

Šiaulių sporto gimnazijoje sausio 3–7 dienomis šešių šalių merginų tinklinio rinktinės varžysis dėl apdovanojimų bei kelialapių į Europos pirmenybių finalinį etapą. Turnyro nugalėtojoms atiteks tiesioginis kelialapis į Europos čempionatą. 2–4 vietas užimsiančios ekipos pateks į antrąjį atrankos etapą.

Į Šiaulius atvyko Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Lenkijos ir Azerbaidžano rinktinės, kurios sausio 3–7 dienomis žais grupių etape.

Lietuvos tinklininkės savo rungtynes žais 17 val. Trečiadienį mūsiškės žais su Lenkija, ketvirtadienį – su Ukraina, penktadienį – su Estija, šeštadienį – su Azerbaidžanu, sekmadienį – su Latvija.

Lietuvos rinktinės trenerės Jolita Kontvainienė apgailestavo, kad idealiai pasiruošti pirmenybėms nepavyko dėl žaidėjas užklupusių ligų.

„Labiausiai neramina tai, kad gruodį nemažai žaidėjų sirgo, todėl jų sportinė forma dabar nėra pati geriausia. Prieš tai žaidėme Lietuvos moterų čempionate ir buvome įgijusios  tikrai neblogą formą. Paskutinis pasiruošimo turnyras Lenkijoje parodė, kad žaidėjos dar nėra pilnai atsigavusios ir darė daug klaidų. Bandysime kuo geriau išnaudoti likusį laiką ir pasiruošti turnyrui“, – kalbėjo J. Kontvainienė.

Trenerė prisipažįsta, kad šioje grupėje meistriškumu gerokai išsiskiria Lenkijos ir Ukrainos rinktinės, o intensyviausia kova nusimato tarp Baltijos komandų.

„Žinau, kad estės ir latvės labai intensyviai ruošėsi šiam čempionatui. Silpniausia turėtų būti Azerbaidžano komanda, kurią tiesiog privalome nugalėti. Tada visas pastangas turėsime atiduoti rungtynėms su Estija bei Latvija dėl žūtbūtinės pergalės“, – teigė trenerė.

Viena Lietuvos rinktinės lyderių Aistė Bardauskaitė šiam turnyrui specialiai atvyko iš JAV, kur sportą derina su mokslais.

„Jau prieš pusmetį žinojau, kad atvyksiu į šį čempionatą, nes pirmą kartą žaisime savo žiūrovų akivaizdoje. Man yra didelė garbė atstovauti savo šalį, – kalbėjo A. Bardauskaitė. – Individualiai turime tikslus kiekvieną dieną parodyti geriausią savo žaidimą, kalbant apie komandinius tikslus, tai labai norime nugalėti latves, kurios yra mūsų pagrindinės varžovės pastaraisiais metais.“

Sportininkė teigia, kad išvykimas į JAV suteikė jai daug patirties.

„JAV viską tenka daryti pačiai, nes tėvai liko Lietuvoje, o tai tikrai grūdina ir leidžia augti kaip žmogui. Į JAV išvykau prieš dvejus metus ir džiaugiuosi, kad per tą laiką spėjau pritapti, parodyti savo kultūrą, kuri gerokai skiriasi nuo amerikiečių. Čia susiradau daug naujų pažinčių ir po truputį ieškausi universiteto studijoms. Manau, kad kiekvienam, turinčiam užsispyrimo ir disciplinos, įmanoma patekti į JAV. Tai tikra verta. Svarbiausia – nebijoti iššūkių pradedant savarankišką gyvenimą“, – teigė A. Bardauskaitė.

Lietuvos rinktinės kapitonė Morta Gailiūtė įsitikinusi, kad visos žaidėjos yra pasiruošusios turnyrui ir tikisi gausaus sirgalių palaikymo.

„Labai laukiame didelio palaikymo. Tai bus pirmas čempionatas, kurį gyvai galės stebėti ir mūsų tėvai. Taip pat čia atvyks daug jaunųjų tinklininkų, kurių stengsimės nenuvilti“, – teigė M. Gailiūtė.

J. Kontvainienės ir Aleksandro Volobujevo treniruojamos komandos kelias prasidėjo 2021 metų pradžioje. Tuomet Lietuvos tinklininkės pirmajame Europos jaunių (iki 18 metų) čempionato atrankos pirmajame etape – EEVZA čempionate – Daugpilyje užėmė šeštąją vietą. Tai tuomet garantavo kelialapį į antrąjį atrankos etapą.

Antrajame Europos čempionato etape 2021 metų gegužę Lenkijoje mūsiškės savo grupėje nusileido lenkėms, šiek tiek rimčiau pasipriešino Nyderlandų bei Prancūzijos komandoms, tačiau galiausiai liko be pergalių.

Atrankoje į 2022 metų Europos jaunių pirmenybes Lietuvos jaunių rinktinė EEVZA čempionate buvo šešta ir liko už antrojo etapo borto, tačiau iš varžybų pašalinus Rusijos bei Baltarusijos komandas, lietuvėms atiteko bilietas į antrąjį atrankos etapą, kuriame lietuvės nusileido belgėms ir vokietėms, bet sugebėjo įveikti Izraelio ekipą.

Dominykas Genevičius, Lietuvos tinklinio federacija informacija. Justino Visocko nuotr.