Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Nauja vakcinavimo registracijos sistema ir pradinukų ugdymas

Šiaulių miesto savivaldybės organizuotoje spaudos konferencijoje pateikta naujausia informacija apie COVID-19 situaciją mieste ir regione. Pristatyta startuojanti bendroji registravimosi sistema skiepijimuisi nuo koronaviruso ligos, o Šiaulių miesto administracijos direktorius patvirtino naujienas galimybę pradinukams toliau mokytis mokyklų klasėse.

Simona Abromavičienė, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Šiaulių departamento vadovė, informavo, kad sergamumo rodikliai Šiaulių regione per pastarąsias penkias savaites tik didėja. Per pastarąsias 14 dienų, Šiaulių mieste sergamumas siekė daugiau nei 390 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Mieste fiksuota 20 aktualių židinių, yra registruoti du įvežtiniai atvejai.

Viktorija Palčiauskienė, Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Sveikatos skyriaus vedėja, pranešė naujienas apie startuojančią bendrąją registravimosi sistemą, skirtą skiepijimuisi nuo COVID-19 ligos. Visą reikiamą informaciją ir registracijos nuorodą rasite čia: https://www.siauliai.lt/index.php?2773299441.

Pabrėžiame, jog šią savaitę 65 m. ir vyresni asmenys, dar gali pildyti ir savivaldybės ankščiau parengtą registracijos formą. Vedėja atkreipia dėmesį, jog asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis, taip pat turi teisę registruotis per bendrą registravimosi sistemą, tačiau gali nutikti taip, jog bus rodomas pranešimas, kad reikia kreiptis į šeimos gydytoją. Taip gali nutikti dėl to, jog ne visi įrašai, apie patvirtintas lėtines ligas, kurios nustatytos prieš 4-5 metus ar anksčiau, yra įkelti į E.sveikatos sistemą. Tokiu atveju, reikia kreiptis į šeimos gydytoją, kuris perkels visus reikiamus duomenis į elektroninę duomenų bazę ir tada Jūsų registracija skiepijimuisi bus sėkminga.

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis pranešė, jog šią savaitę visi pradinių klasių mokiniai galės mokytis kontaktiniu būdu. Pasak direktoriaus, tai bus „pereinamojo laikotarpio savaitė“, kurios metu bus pasirūpinta būtinaisiais testais ir kitomis reikalingomis testavimo priemonėmis. Mokyklose bus parengti ir apmokyti atsakingi darbuotojai, kurie prižiūrės testavimo procesą. Pagal operacijų vadovo sprendimą, kontaktinis mokymas galimas tik su tais pradinukais, kurių tėvelių sutikimas yra gautas, kitu atveju, mokiniai mokslo metus turėtų tęsti nuotoliniu būdu. Plačiau apie tai čia: https://www.siauliai.lt/index.php?1328044351

 

Šiaulių miesto savivaldybės informacija