Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pasveikinti Europos klubų čempionų taurės vicečempionai!

Šiaulių regbio klubas „BaltRex-Šiauliai“ šiais metais nukeliavo iki Europos klubų čempionų taurės finalo. Pakeliui šiauliečiai nugalėjo pajėgius Latvijos, Baltarusijos ir Šveicarijos klubus, o pusfinalyje parklupdė vieną pajėgiausių regbio-7 komandų pasaulyje - Anglijos „Samurai“. Tik finale šiauliečiai turėjo pripažinti turnyro šeimininkų, Sankt Peterburgo „Zastava 7“ komandos pranašumą.

Sankt Peterburge vykusiame Europos klubų čempionų taurės turnyre dalyvavo dvylika pajėgiausių Europos komandų iš Anglijos, Ispanijos, Italijos, Lenkijos, Rusijos, Čekijos, Latvijos, Sakartvelo, Baltarusijos ir Lietuvos.

Turnyro atidarymo rungtynėse ne taip lengvai įveikę Šveicarijos „Switzers Geneva Rugby” komandą, šiauliečiai įsibėgėjo. Rungtynės grupėje prieš Latvijos „Miesnieki“ ir Baltarusijos „Harugva“ nesukėlė „BaltRex-Šiauliai“ didesnių sunkumų. Su kiekvienomis rungtynėmis demonstravusi vis kokybiškesnį žaidimą, komanda nesunkiai įveikė ir ketvirtfinalio barjerą, o pusfinalyje teko susiremti su tituluotu varžovu – elitine Anglijos regbio-7 komanda „Samurai“. Pradžioje pirmavusius anglus pavyko įveikti tik darnaus komandinio žaidimo dėka. Finalinėje kovoje šiauliečiams teko pripažinti turnyro šeimininkų pranašumą. „Zastava 7“ komanda buvo puikiai pasiruošusi, surinkusi įspūdingus ir pajėgius legionierius.

Iš turnyro grįžusią „BaltRex-Šiauliai“ komandą prieš treniruotę aplankė ir Šiaulių miesto savivaldybės vadovai bei rėmėjai. Miesto meras Artūras Visockas pasveikino šiauliečius su puikiu pasiekimu Europos klubų čempionų taurės turnyre.

„Šios komandos nariai yra tikri Šiaulių miesto ambasadoriai, kiekvienais metais didžiosiomis raidėmis įrašantys Saulės miesto vardą į sporto pasaulio žemėlapį. Didžiuojuosi šiuo „BaltRex-Šiauliai“ istoriniu pasiekimu ir tikiu, kad tokios didžios pergalės taps tvirtu pamatu bei įkvėpimu ateities laimėjimams”, – komandą sveikino Šiaulių miesto meras.  

Europos klubų čempionate užėmę antrą vietą, šiauliečiai buvo apdovanoti 10 tūkst. eurų piniginiu prizu. Po puikaus pasirodymo turnyre „BaltRex-Šiauliai“ toliau intensyviai ruošiasi kitiems startams Baltijos Top lygoje.

Šiaulių gimtadienio šventės metu, rugsėjo 11 dieną, 14 val. Šiaulių regbio akademijos stadione vyks intriguojantis „Pietinia derbis“, kuriame susigrums dvi Šiaulių komandos „Vairas-Kalvis-Jupoja“ ir „Baltrex-Šiauliai“.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

I. Bubelytės nuotrauka