Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pristatytas naujas Šiaulių ligoninės vadovas

Šiauliuose apsilankęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pristatė konkursą laimėjusį naują Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovą Mindaugą Pauliuką. Pirmiausia ministras ir naujasis įstaigos vadovas susitiko su Šiaulių meru.

Ketvirtadienio ryte Šiaulių savivaldybėje sulaukta išskirtinių svečių, miesto meras Artūras Visockas priėmė sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį, viceministrę Danguolę Jankauskienę ir pareigas pradedantį eiti Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovą Mindaugą Pauliuką. Susitikimo metu kalbėta apie situaciją Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, apie padarytą pažangą ir dar laukiamus pasikeitimus. Aptarti iššūkiai su kuriais teks susidurti naujam vadovui. Ši gydymo įstaiga yra vienas didžiausių darbdavių, pagrindinė ir svarbiausia ligoninė Šiaurės Lietuvoje, todėl nuo jos veiklos, joje dirbančio personalo kompetencijų, tiesiogiai priklauso žmonių sveikata ir net gyvybės.   

Naujasis vadovas taip pat buvo pristatytas  Respublikinės Šiaulių ligoninės bendruomenei – centrų vadovams, skyrių vedėjams, profsąjungų atstovams.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pirmiausia padėkojo nuo 2021 metų gegužės laikinąja ligoninės direktore dirbusiai Česlovai Špūrienei, kuri nepabijojo tuo metu susiklosčiusios įtemptos situacijos ir sutiko atvykti dirbti iš Vilniaus.

Nuo gegužės 6 dienos Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovu tampantis Mindaugas Pauliukas yra dirbęs diplomatinį darbą Kazachstane ir Estijoje, pastaruoju metu dėstė Vilniaus universitete ir tuo pačiu studijavo akušeriją. M. Pauliukas komentavo į naują gyvenimo išbandymą einąs su dideliu optimizmu ir neslėpė siekio, kad Respublikinė Šiaulių ligoninė taptų viena geriausių gydymo įstaigų šalyje.

„Miestas turi lūkesčių, kad vyks atviras bendravimas tiek organizuojant įstaigos darbą, tiek sprendžiant iškylančias problemas. Ministerija ir Savivaldybė tikrai pasiruošusios bendradarbiauti. Vienas iš pirmų bendrų darbų – sustyguoti sistemą dėl ligonių aptarnavimo pas šeimos gydytojus ar ligoninės priėmimo skyriuje. Džiaugiuosi naujojo vadovo žiniomis, kaip veikia skandinaviškos gydymo įstaigos, manau, jog tai labai pasitarnaus kuriant sveiką darbinę atmosferą mūsų ligoninėje, užtikrinant paslaugų kokybę ir pritraukiant į miestą jaunus specialistus“, – po susitikimo kalbėjo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis