Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Respublikos pedagogus sukvietė STEAM konferencija Šiauliuose

Pedagogai iš Lietuvos miestų ir miestelių jau antrą kartą rinkosi mūsų mieste semtis STEAM patirčių. Šiaulių STEAM darželiai „Berželis“, „Drugelis“, „Pasaka“, „Pupų pėdas“ ir „Žirniukas“ surengė jau antrąją gerosios patirties sklaidos konferenciją, šiemet ji vadinosi „Atrask Šiaulių STEAM: erdvė kurti ir tyrinėti, 2023“.

Šiaulių STEAM darželių su partneriais surengtoje patirties sklaidos konferencijoje „Atrask Šiaulių STEAM: erdvė kurti ir tyrinėti, 2023“, skirtoje Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti, dalyvavo 104 pedagogai iš 9 miestų ir miestelių, iš 32 švietimo įstaigų.

Konferenciją įtraukiančiu pasirodymu atidarė Šiaulių lopšelio-darželio „Žirniukas“ vokalinio ansamblio „Mažosios žirniukės“ mergaitės, susirinkusius dalyvius pasveikino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

„Kartu ieškokime optimaliausių būdų, kaip užmegzti geriausią kontaktą su vaikais kuriant mūsų ateitį. Šiauliuose jau turime tam tikrą įdirbį ir ta sukaupta praktika noriai dalinamės. Ši iniciatyva kilo iš pačių darželių ir jų mokytojų, mes tik palaikėme ir leidome plėtotis. Konferencijos nauda abipusė, jos svečiai galbūt gaus žinių, kurios pravers jų darbe, o mūsų organizatoriai turi būti nuolat pasitempę, ieškoti naujovių. Ačiū visiems, kurie stengiatės dėl vaikų. Jie užaugs, o kartu su jais –  ir Šiauliai, ir visa Lietuva. Sėkmės mums visiems tame kelyje“, – linkėjo A. Visockas.

Konferencijos metu išklausyti įdomūs ir naudingi pranešimai, kurių metu pranešėjai dalinosi patirtimi bei įžvalgomis STEAM pažinimo, pritaikymo, problemų sprendimo, STEAM ugdymo ypatumų srityse, pateikė iššūkiais grįsto mokymo, žaidimo metodo taikymo galimybes ikimokyklinio amžiaus vaikams, supažindino su Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Edukacinių ir skaitymo skatinimo veiklų įvairove bei pristatė FIRST® LEGO® League Discover pasaulinę praktiką Lietuvoje. Pranešimuose lektoriai akcentavo, kad pagrindinė STEAM kryptis – realaus pasaulio problemų sprendimas, kad STEAM veikla turi įtraukti vaikus veikti, bandyti, kurti, kad pedagogai sudarytų sąlygas vaikams ieškoti sprendimų, skatintų imtis iniciatyvų. Konferencijos metu leidykla „Margas lapas“ pristatė edukacinius leidinius ir ugdymo priemones.

 

Konferencijos dalyviai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse, kurios vyko STEAM centruose.

Pedagogai susipažino su STEAM centrais, jų koncepcija, priemonėmis, skirtomis vaikų patyriminei veiklai vykdyti, diskutavo, stebėjo atviras veiklas, jas aptarė, gavo idėjų lankstinuką.

Konferenciją organizavo Šiaulių STEAM darželiai, Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo centras, Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka

Pagal organizatorių informaciją

V. Lebedžio ir organizatorių nuotraukos

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis