Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių dailės galerija miesto merui padovanojo komiksą apie Šiaulius

Šiaulių dailės galerijos direktorė Ernesta Šimkienė merui Artūrui Visockui įteikė net du metus brandintą, kartu su Rimantu Kmita ir Povilu Jankūnu kurtą komiksą „Keliuonė“ (leidykla „Aukso žuvys“, 2023) apie Šiaulius!

Pirmą kartą knyga buvo pristatyta Šiaulių knygų mugės metu lapkričio 18 d. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje.

„Šis komiksas yra skirtas bet kokio amžiaus žmonėms, tai nuostabus pasakojimas apie Šiaulių mitą. Šiauliai tikrai turi ką papasakoti, čia pilna žmonių, kurie kūrė miestą, taip pat meninių akcentų ir istorinių įvykių, o šiame komikse viskas jautriai, tačiau kartu smagiai papasakota“, – knygą pristatė E. Šimkienė.   

Komikso istorija:

Trys klasės draugai leidžiasi į įspūdingą, nuotykių ir mįslių kupiną kelionę po Šiaulius, kad patirtų miesto praeitį ir dabartį. Su kokiais kunigaikščiais siejamas Šiaulių atsiradimas? Kokie žymūs žmonės kūrė Šiaulius? Kas platino draudžiamą spaudą mieste? Kur gyventojai karo metu slėpė žydus? Kokios nenusisekusios meilės vienijo čia gyvenusius vyrus? Kodėl regbis Šiauliuose toks populiarus? Nuotaikingame komikse atgyja ir prabyla Šiaulių pastatai, meno kūriniai, legendinės asmenybės ir netgi būtybės – tarsi žiūrėtum filmą, į kurį nejučia persikeli ir pats.

Miestas turi savo mitą ir Tu esi jo dalis!

„Be galo smagu, kad ši knyga sukurta komikso stiliumi. Manau taip su Šiaulių istorija susipažinti norės ne tik vyresnieji, bet ir jaunimas, be jokios abejonės, susidomėjęs skaitysiu ir aš. Prieš akis turiu išgrynintą miesto mito tyrimą, kaip patogu, kai viskas vienoje vietoje“, – dėkodamas džiaugėsi A. Visockas.

Leidinys yra Šiaulių dailės galerijos vykdomo projekto „Šiaulių miesto mitas: grafinio leidinio leidyba ir sklaida“ dalis.

Rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Šiaulių miesto savivaldybė. 

Šiaulių miesto savivaldybės informacija.