Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliuose įvyko puiki regbio šventė!

Saulės miesto Šiaulių regbio stadione gegužės 15 d. vyko šventė – tarptautinis vyrų regbio septynetų turnyras „Šiauliai 7‘s“, skirtas Šiaulių regbio klubo „BaltRex“ 30-mečiui, Lietuvos regbio 60-mečiui ir Šiaulių organizuoto sporto 100-mečiui paminėti.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, regbio turnyro „Šiauliai 7s“ globėjas, tarė turnyro atidarymo žodį, pasveikino visus renginio dalyvius ir žiūrovus.

„Šiauliečiai, bendradarbiaujant verslui ir sportui, turi galimybę išvysti neeilinį renginį, kaip ir prieš šimtą metų – verslas ir miesto vadovai kartu organizuoja miesto sportinį gyvenimą“, – kalbėjo meras. Jis Šiaulių regbio klubui „BaltRex“ 30-mečio proga įteikė padėką ir dovaną, pasveikino Lietuvos regbį su 60-mečiu.

alt

Renginyje dalyvavo ir Čekijos ambasadorius Lietuvoje Vit Korselt, kuris savo kalboje paminėjo, kad sportas yra labai svarbi gyvenimo dalis. Jis įsitikinęs, kad sportas, tiek pat, kiek kultūra ar ekonominis bendradarbiavimas, padeda pažinti ir suprasti skirtingų šalių, žemynų, tautų žmones.

Dėl turnyro apdovanojimų į kovą stojo vyrų regbio komandos iš Ukrainos, Čekijos ir Lietuvos – viso 6 komandos.

Visos turnyro rungtynės buvo tiesiogiai transliuojamos www.lrt.lt platformoje, renginį vedė Mantas Stonkus.

Turnyro trofėjus – taurė – iškeliavo į Čekiją. Čekijos „Dukla“ komanda tik paskutinio epizodo metu išplėšė pergalę iš šeimininkų „BaltRex“ komandos ir laimėjo auksą rezultatu 28:21.

Trečią vietą iškovojo Ukrainos komanda, kuri stojo į akistata su Lietuvos rinktinės „Vytis“ komanda.

 

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

Artūro Staponkaus ir Rolando Parafinavičiaus nuotraukos