Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Sukakties proga pasveikintas dviračių sporto treneris

Gražų gyvenimo jubiliejų pasitikusį Lietuvos dviračių sporto trenerį Kęstutį Norvaišą treniruotėje pasveikino Šiaulių mero pavaduotojas ir Dviračių sporto federacijos vadovas. K. Norvaišo auklėtiniai Šiaulių ir Lietuvos vardą įvairiuose čempionatuose ir net olimpinėse žaidynėse garsina jau ne vieną dešimtmetį.

Dviračių treniruotėje apsilankęs Šiaulių mero pavaduotojas Egidijus Elijošius pasveikino 60-ąjį gimtadienį švenčiantį Šiaulių sporto centro „Dubysa“ trenerį Kęstutį Norvaišą. K. Norvaišas su dviračių sportu susiejo visą savo gyvenimą, vien „Dubysoje“ jaunuosius dviračių sporto talentus treniruoti pradėjo prieš 27 metus, nuo 1994-ųjų. Žinomas treneris sulaukė ir netikėto siurprizo, jo pagerbti atvyko Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Darius Levickis ir žinomiausias jo mokinys Gediminas Bagdonas.

 „Ačiū už dešimtmečius nelengvo darbo ir tikrai svarbios misijos. Dirbti su vaikais ir jaunimu yra ir Dievo dovana, ir nemenkas iššūkis, ir didelė atsakomybė. Jūsų treniruotėse įdėtas darbas ir širdies dalelė puikiai atspindi rezultatuose“, – kalbėjo mero pavaduotojas Egidijus Elijošius įteikdamas Šiaulių mero Artūro Visocko padėką.

 

„Kaip dviračių sporto bendruomenė esame labai dėkingi už išugdytus ir iki šiol ugdomus vaikus, džiaugiamės Jus turėdami savo rate. Jūsų išugdytiems sportininkams svarbus ne tik geras rezultatas, bet jie nuoširdžiai didžiuojasi vilkėdami Lietuvos nacionaline apranga, myli savo šalį ir yra patriotai. Tai labai svarbu“, – sakė Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Darius Levickis.

Pasak Šiaulių sporto centro „Dubysa“ direktoriaus Aivaro Strockio, treneris Kęstutis Norvaišas pasižymi darbštumu ir kantrybe auklėjant ir ugdant jaunuosius sportininkus. Jis sugeba uždegti ir motyvuoti auklėtinius siekti savo tikslų, turi jiems didelį autoritetą ir įtaką. Dar pačioje trenerio darbo pradžioje specialistas pasižymėjo įžvalgumu ir profesionalumu. Šiuo metu treneris dirba su BMX (mažųjų kroso dviračių) meistriškumo ugdymo grupe ir dviračių (plentas) pradinio rengimo grupe, iš kurios auklėtinių tikimasi vėl išugdyti gabių talentingų sportininkų. Bene geriausias trenerio darbo įvertinimas – jo treniruojamų sportininkų pasiekimai, Kęstučio Norvaišo auklėtinių sąraše yra ne tik šalies, bet Europos bei pasaulio čempionatų ir net olimpinių žaidynių dalyviai.

 

Kęstučio Norvaišo auklėtinių didžiausi pasiekimai:

Gediminas Bagdonas 2012 m. dalyvavo Londono olimpinėse žaidynėse, kur plento dviračių varžybose užėmė 58 vietą; 2012 m. Europos treko čempionate pelnė bronzą omniumo rungtyje; 2003 m. pasaulio jaunių dviračių treko čempionate Gediminas Bagdonas užėmė 3 vietą; 2006 m. G. Bagdonas Europos vyrų treko čempionate 4 km individualiose persekiojimo lenktynėse iškovojo II vietą, o 4 km komandinėse persekiojimo lenktynėse, atstovaudamas Lietuvos rinktinę, iškovojo III vietą, tais pačiais metais vyrų dviračių sporto čempionate G. Bagdonas iškovojo I vietą.

Auklėtinė Žavinta Titenytė 2012 m. gynė Lietuvos merginų dviračių sporto rinktinės garbę Europos ir pasaulio jaunių čempionate; 2013 m. laimėjo tarptautines jaunių, merginų plento dviračių lenktynes Suomijoje; 2013 m. Europos jaunių plento dviračių čempionate iškovojo 10 vietą, o tais pačiais metais Italijoje pasaulio jaunių čempionate varžybose laikui iškovojo 4 vietą.

Zita Urbonaitė eilę metų atstovavo Lietuvą įvairiuose pasaulio, Europos varžybose.

Reda Rakšnytė 1993 m. pasaulio jaunių dviračių čempionate iškovojo 8 vietą.

 

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

V. Lebedžio nuotraukos