Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Susitikimas su aklųjų sporto federacijos atstovais

Šiaulių miesto savivaldybėje lankėsi Lietuvos aklųjų sporto federacijos prezidentas Arnoldas Januškevičius, generalinė sekretorė Neringa Paraščiuk-Balčiūnienė, federacijos atstovė Kristina Jagminienė ir Šiaulių miesto aklųjų sporto klubo „Perkūnas“ vadovas Remigijus Bagdonas.

Svečius priėmė sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas ir vyr. specialistė Indrė Bubelytė bei Socialinių paslaugų skyriaus vedėjos patarėja Lina Lašinė. Lietuvos aklųjų sporto federacija šiuo metų įgyvendina asmenų su negalia teisėms ir interesams atstovaujančių asociacijų veiklos rėmimo projektą „AKLIEJI TARP VISŲ“, kurį organizuoja „Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Susitikimo metu buvo aptarta asmenų su negalia situacija Lietuvoje ir Šiauliuose. Remigijus Bagdonas pasidalino iššūkiais, kuriuos tenka įveikti asmenims su negalia, norintiems dalyvauti fizinio aktyvumo veiklose ir varžybose. Buvo ieškoma klausimų sprendimų dėl finansuotinų projektų Lietuvos mastu.

Sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas pasidalino įžvalgomis dėl galimybės vykdyti veiklas, įgyvendinant neformaliojo vaikų švietimo programas, teikiant projektus Nevyriausybinių organizacijų finansavimo konkursams, Sporto rėmimo fondui. Aptartos galimybės patobulinti Šiauliuose taikomą projektų finansavimo lėšų apskaičiavimo metodiką.

Lietuvos aklųjų sporto federacija siekia koordinuoti visų aklųjų ir silpnaregių sporto organizacijų, federacijos narių veiksmus ir pastangas plėtojant aklųjų ir silpnaregių sportą bei sudaryti joms lygias sąlygas. Šiuo metų net 4 aklųjų sporto disciplinos yra įtrauktos į Paralimpinių žaidynių programą – dziudo, plaukimas, lengvoji atletika ir golbolas.

 

Sporto sk. informacija/  Indrė Bubelytė

V. Lebedžio nuotrauka

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis