Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Sveikatos priežiūros specialistų pritraukimo programa Šiauliuose veikia

Savivaldybei įgyvendinant Trūkstamų sveikatos priežiūros specialistų pritraukimo programą, dirbti Šiaulių miesto sveikatos priežiūros įstaigose pradėjo jau kelios dešimtys specialistų. Apie tai spaudos konferencijoje informavo Šiaulių mero patarėjas Vincas Urbonavičius.

Pradžioje pagal programą buvo skatinami tik į miestą atvykę gydytojai ir rezidentai, o nuo 2023 m. ir slaugytojai bei visuomenės sveikatos specialistai. Medikams, pradėjusiems dirbti Šiaulių miesto savivaldybės teritorijoje esančiose sveikatos priežiūros įstaigose, skiriamos finansinės skatinimo priemonės – gydytojams specialistams vienkartinės išmokos, gydytojams rezidentams – kasmetinės stipendijos studijoms apmokėti.

 

Pritraukta 11 gydytojų rezidentų ir  30 gydytojų specialistų 

2021 m. siekiant efektyviau pritraukti trūkstamus gydytojus specialistus atvykti dirbti, įstaigose buvo sutrumpinta gydytojų specialistų (rezidentų) įsipareigojimo trukmė ir padidintos gydytojų specialistų finansinės motyvavimo išmokos.

2019–2023 m. laikotarpiu iš viso skirtas finansavimas 11 gydytojų rezidentų studijoms apmokėti: 2 radiologams, 2 kardiologams, 1 gastroenterologui, 1 oftalmologui, 2 anesteziologams reanimatologams, 1 abdominalinės chirurgijos gydytojui, 1 neurochirurgui, 1 burnos chirurgui. Iš jų 5 rezidentai jau dirba kaip gydytojai specialistai.

Nuo 2021 m. iš viso pritraukta dirbti 30 gydytojų specialistų (jau sudarytos 25 sutartys, 5 sudaromos, 1 iš gydytojų pageidauja pratęsti įsipareigojimus 2 m.): 9 šeimos gydytojai, 4 vaikų ligų gydytojai, 1 gastroenterologas, 1 kraujagyslių chirurgas, 1 anesteziologas reanimatologas, 1 onkologas radioterapeutas, 1 fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojas, 1 chirurgas, 1 vaikų chirurgas, 1 neurochirurgas, 1 urologas, 1 gydytojas echoskopuotojas, 1 abdominalinės chirurgijos gydytojas, 1 nefrologas, 2 akušeriai ginekologai, 1 gydytoja psichiatrė, 1 ortopedas traumatologas, 1 otorinolaringologas, 2 skubios medicinos gydytojai.

 

Norinčių dirbti Šiauliuose netrūksta, reikia papildomų lėšų

2022 m. gydytojų specialistų (rezidentų) finansavimui skirta ir panaudota 350 tūkst. eurų. 2023 m. skirta 316 tūkst. eurų. Lapkričio mėn. (pasirašius visas planuojamas sutartis ir skaičiuojant apmokėtas rezidentų studijas) reikėtų 344 tūkst. eurų sumos, todėl atsirado papildomų lėšų poreikis.

Gydytojų finansinėmis motyvavimo priemonėmis pasinaudojo 5 Įstaigos, iš kurių 1 Respublikinė Šiaulių ligoninė, 3 Savivaldybės pavaldumo įstaigos ir 1 privati įstaiga.

Įvertinus augantį ne tik gydytojų specialistų, bet ir bendrosios praktikos slaugytojų bei visuomenės sveikatos specialistų trūkumą įstaigose, nuo pernai Savivaldybės patvirtintos finansinės skatinimo priemonės galioja ir šioms sveikatos specialistų grupėms.

 Šiaulių miesto savivaldybės informacija

 Respublikinės Šiaulių ligoninės archyvo nuotrauka 

 

 

 

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis