Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Viceministras: naujam sporto maniežui Šiauliai pasiruošę

Šiauliuose viešintį Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos viceministrą dr. Liną Obcarską, kuris kuruoja sporto sritį, pirmiausia priėmė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas. Susitikime, kuriame dalyvavo ir Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjas Gintaras Jasiūnas, buvo aptartas regioninio regbio-futbolo maniežo projektas, statybų lokacija ir planuojamos finansavimo galimybės iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Šiaulių regiono regbio ir futbolo bendruomenės daugybę metų galėjo aktyviai ir kokybiškai treniruotis bei dalyvauti įvairaus lygio varžybose tik šiltuoju laikotarpiu. Vos pusmetį vykdomas treniruočių ir varžybų procesas būdavo nepilnavertis, o pasiektas progresas, pastangos ir netgi investicijos neurėjo tęstinumo. Norėdama pakeisti šią sportininkams nedėkingą situaciją, Šiaulių miesto savivaldybė šių metų sausio pabaigoje užsakė būsimo regbio-futbolo maniežo techninį projektą. Kovo mėnesį, palaikydami maniežo statybos idėją, į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją kreipėsi visų 7 regiono savivaldybių merai. Susitikęs su Šiaulių miesto meru Linas Obcarskas pabrėžė, kad ministerija buvo nustebinta tokio regiono merų ryžto ir sutarimo įgyvendinti naujo sporto objekto projektą.

„Neliko kito pasirinkimo, kaip atvykti į Šiaulius aptarti tolimesnių projekto įgyvendinimo galimybių, susipažinti su projektiniais pasiūlymais, apžiūrėti būsimojo objekto vietą. Matosi, kad Šiauliai tikrai pavyzdingai atliko namų darbus. Turime pasitvirtinę programą, pagal kurią galėtume finansuoti panašių objektų statybą“, – sakė Linas Obcarskas.

„Valstybė neturėtų skirti lėšų savivaldybių objektams, jei pastarosios neprisideda finansiškai. Mūsų ketinimai dėl naujo sporto maniežo yra patys rimčiausi, mes pasiruošę rasti savo lėšų dalį, kad visi procesai vyktų greitai ir sklandžiai. Jau ir dabar užtikrintumėme šimtaprocentinį maniežo užimtumą, o norisi galvoti ir apie ateitį. Šiauliuose mes ant naujų ir tvirtų pagrindų kuriame futbolą. Šis objektas būtų labai reikalingas miesto futbolo komandos meistriškumo kėlimui. Ilgainiui, įgyvendinus panašius projektus visoje šalyje, galėtume pradėti svajoti ir apie stiprią futbolo nacionalinę rinktinę“, – teigė Šiaulių meras Artūras Visockas.

Po susitikimo savivaldybėje Šiaulių miesto meras viceministrą trumpam pakvietė apsilankyti Šiaulių „Spindulio“ ugdymo centre, kur pristatė savivaldybės indėlį pastatant ir įrengiant naują korpusą su ugdymo klasėmis ir baseinu. Prieš keletą metų nutrūkus ministerijos finansavimui, miesto savivaldybė išgelbėjo projektą, kuris buvo taip reikalingas negalios paliestiems žmonėms.

Šiaulių regbio ir žolės riedulio akademijoje viceministras Linas Obcarskas susitiko su regbio ir futbolo bendruomenių atstovais, Šiaulių sporto gimnazijos vadovais. Kartu aptarta Šiaulių sporto gimnazijos veikla, strategija ir sporto plėtojimo situacija mieste.

Viceminstro vizitas Šiauliuose baigsis šeštadienį, apsilankymu Lietuvos sporto medicinos centro Šiaulių filiale.

 

Šiaulių miesto savivaldybės informacija

V. Lebedžio nuotraukos