Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Europos judumo savaitė 2021

Europos judumo savaitė – tai didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Jos renginiai kasmet vyksta rugsėjo 16–22 dienomis. Šia kampanija siekiama skatinti vietos valdžios institucijas diegti ir populiarinti tvarias transporto priemones bei paskatinti gyventojus išbandyti susisiekimo automobiliais alternatyvas. 

2021 m. Europos judumo savaitės tema yra „Saugus ir sveikas tvariai judėdamas“, o šūkis – „Judėk tvariai. Išlik sveikas!“. Šiaulių miesto savivaldybė džiaugiasi, kad švietimo ir ugdymo įstaigos aktyviai organizuoja renginius, skirtus Europos judumo savaitei paminėti ir ugdo mažuosius šiauliečius rinktis aktyvias ir mažataršias arba visai netaršias priemones (autobusą, dviratį, paspirtuką, ėjimą pėsčiomis ir kt.) (Renginių sąrašas) . Taip pat Šiaulių miesto savivaldybė kviečia ir kitas įstaigas, įmones, bendruomenes aktyviai įsitraukti ir organizuoti švietėjiškus, turistinius, fizinio aktyvumo renginius, skatinančius visuomenę išbandyti automobilio alternatyvas ir puoselėti sveiką gyvenseną.

Šiaulių miesto savivaldybė kviečia 2021 m. rugsėjo 22 d. – Dieną be automobilio rinktis viešąjį transportą, o ne nuosavą automobilį. Šią dieną (2021 m. rugsėjo 22 d.) visi Šiaulių miesto gyventojai ir svečiai miesto viešuoju transportu visais maršrutais galės važinėti nemokamai!

Šiaulių miesto savivaldybė taip pat kviečia dalyvauti UAB „Busturas“ organizuojamame renginyje dienai be automobilio paminėti. 2021 m. rugsėjo 22 d. vyks lenktynės „Pasirink ir judėk!“. Nuo PC „Akropolis“ iki Prisikėlimo aikštės lenktyniaus 5 dalyviai. Kviečiame visus sudalyvauti finiše ir stebėti, kuris jį pasieks pirmas.

Renginio programa:

  • 13:00 val. – lenktynių startas nuo PC „Akropolis“
  • 13:30 val. – finišas Prisikėlimo aikštėje
  • 13:30 – 14:30 val. – iškilmingi apdovanojimai.

Paskelbtas piešinių konkursas tema „Pasirink ir judėk!". Kvietimas išsiųstas į mokyklas. Laimėtojai bus apdovanoti lenktynių metu.

Daugiau informacijos apie renginį čia: https://www.busturas.lt/lt/naujienos/item/960-lenktynes-pasirink-ir-judek

Taip pat Šiaulių miesto savivaldybė kviečia dalyvauti Šiaulių miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuojamame renginyje „Šeimų žygis 2021“.

  • Data: 2021 m. rugsėjo 18 d. (šeštadienis).
  • Laikas: 10.00–15.00 val. Registracija 9.00–9.45 val.
  • Vieta: Kurtuvėnų regioninis parkas (starto vieta prie Kurtuvėnų regioninio parko svirno, adresu Parko g. 1, Kurtuvėnai).
  • Dalyvavimas nemokamas.
  • Būtina išankstinė elektroninė registracija. Registracija vyksta iki 2021 m. rugsėjo 16 d. 12:00 val. paspaudus nuorodą: https://forms.gle/YJowwaJ8gzmWv4YM6
  • Renginyje galės dalyvauti tik iš anksto užsiregistravę žmonės su galiojančiu galimybių pasu.
  • Daugiau informacijos apie žygį čia: https://www.facebook.com/events/881780389382953

 Europos judumo savaitė 2021 

Nuorodos:

https://mobilityweek.eu/fileadmin/user_upload/materials/participation_resources/2021/Videos_EU_languages/Updated_EU_languages_-_July/EMW_LT.mp4

https://am.lrv.lt/lt/apie-ministerija/akcijos-ir-kampanijos/europos-judumo-savaite/europos-judumo-savaite-2021

Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus informacija
el. p. [email protected]