Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Kandidatai į Prezidentus jau renka parašus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį startavo pasirašymas už dalį būsimųjų kandidatų Respublikos Prezidento rinkimuose. Rinkėjai savo parašais jau gali paremti patinkantį kandidatą elektroniniu būdu VRK administruojamame elektroninių paslaugų portale www.rinkejopuslapis.lt.

Šiuo metu pasirašyti galima už 10 būsimųjų kandidatų, kurie jau pateikė pareiškinius dokumentus VRK: Giedrimą Jeglinską, Andrių Mazuronį, Gitaną Nausėdą, Ingridą Šimonytę, Valdą Tutkų, Eduardą Vaitkų, Aurelijų Verygą, Igną Vėgėlę, Dainių Žalimą, Remigijų Žemaitaitį.

Kiti 4 politinės kampanijos dalyviai: Zenonas Andrulėnas, Gintautas Kniukšta, Arūnas Rimkus ir Žilvinas Treigys, rinkėjų parašus galės pradėti rinkti po to, kai pateiks pareiškinius dokumentus VRK. Tai padaryti jie turi iki kovo 8 d. 17 val. 

Rinkėjai, prisijungę prie www.rinkejopuslapis.lt elektroninėmis atpažinimo priemonėmis, galės pasirinkti, ar savo parašu paremti vieną kandidatą, kelis iš jų arba visus. 

Taip pat bus galimybė persigalvojus savo elektroninį parašą atšaukti bet kuriuo metu iki tol, kol kandidatas nenuspręs užbaigti parašų rinkimo arba kol nesueis parašų rinkimo termino pabaiga. 

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis