Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiemet hidrauliniai bandymai prasidės gegužės viduryje

Kaip ir kiekvienais metais, pasibaigus šildymo sezonui, AB „Šiaulių energija“ atliks hidraulinius bandymus, skirtus šilumos perdavimo tinklų sandarumui ir tvirtumui patikrinti. Nors jų metu dažniausiai yra laikinai nutraukiamas karšto vandens tiekimas, primename, kad tokie bandymai – būtini, siekiant išvengti rimtesnių gedimų tinkluose šildymo sezono metu.

Gana dažnai defektai vamzdynuose išryškėja būtent hidraulinių bandymų metu. Pavasarį, vos pasibaigus šildymo sezonui, šie bandymai pradedami tam, kad kuo anksčiau būtų nustatytos vietos, kuriose būtina keisti šilumos tinklus. Ne visuomet gedimai atsiranda tose vietose, kurias jau suplanuota renovuoti.

Šiemet didžiausios iš bendrovės turimų ir gausiausią vartotojų skaičių aptarnaujančios Pietinės katilinės hidrauliniai bandymai bus atliekami atskirais etapais. Tai daroma tam, kad specialistai kuo greičiau ir operatyviau galėtų nustatyti silpnąsias tinklų vietas, jas lokalizuoti ir vartotojams atnaujinti karšto vandens tiekimą.

Hidraulinių bandymų atlikimo grafikas derinamas su miesto ir rajono savivaldybėmis. Apie numatytus darbus informuojami prižiūrėtojai, turintys užtikrinti patikimą pastatų šilumos punktų ir vidaus šildymo sistemų atjungimą prieš pradedant bandymus. Gyventojams visuomet rekomenduojame pasiklausti pastatų administratorių, ar buvo atlikti visi reikalingi darbai, kad nuo rimtesnių gedimų tinkluose vėliau nenukentėtų jų turtas.

Likus 10 dienų iki hidraulinių bandymų pradžios, vartotojams apie juos pranešama įvairiomis informacinėmis priemonėmis. Pakartotinai pranešimai išsiunčiami, likus kelioms dienoms iki hidraulinių bandymų pradžios, tuomet vartotojai apie numatomus karšto vandens tiekimo sutrikimus papildomai informuojami ir telefonu – trumposiomis žinutėmis. Jei jų negaunate, prašome patikslinti savo mobiliojo telefono numerį, susisiekus Jūsų sąskaitoje nurodytu bendrovės informacijos telefonu arba elektroniniu paštu.

Bandymų metu šilumos tinkluose bus padidintas slėgis, kuris pavojingas pastatų šilumos punktų įrenginiams ir vidaus šildymo sistemoms, todėl iki pirmosios einamųjų bandymų dienos 8 val. turi būti užtikrintas patikimas visų šilumos punktų ir vidaus šildymo sistemų atjungimas, uždarant įvadines sklendes Nr.1, Nr.2 ir už jų esančias šilumos punkto sklendes, tarp jų atidarant išleidimo ventilius. Jeigu sklendės nesandarios, turi būti įdėtos aklės už įvadinių sklendžių Nr.1 ir Nr.2 iš šilumos punkto pusės.

Atsiprašome už laikinus nepatogumus ir primename, kad žemiau nurodyti laikotarpiai yra maksimalūs. Įvertinus nustatytus šilumos tinklų defektus, šilumos energija vartotojams bus pradėta tiekti anksčiau numatyto termino pabaigos. Pradėjus tiekti šilumą, informuosime administratorius, kad atidarytų įvadines sklendes.

AB „Šiaulių energija“ aptarnaujamų katilinių šilumos tinklų bandymų sandarumui ir tvirtumui patikrinti atlikimo grafiką, kaip ir informaciją apie kitus bendrovės paslaugų teikimo sutrikimus, rasite ČIA. Šalia katilinių pavadinimo išvysite jos vartotojų, kuriems bandymų metu nebus tiekiamas karštas vanduo, adresus.

Nuotraukoje: Didžiausios AB „Šiaulių energija“ Pietinės katilinės šių metų hidraulinių bandymų schema Šiaulių mieste.

                                         AB „Šiaulių energija“ inf.