Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Tarptautinės kultūros dienos proga – šviesos simboliai

50-ties metų jubiliejų šiemet švenčianti Gegužių progimnazija balandžio 15-ąją, minint  Tarptautinę kultūros dieną, nusprendė pagerbti Šiaulių krašto šviesuolius jų amžino atminimo vietose bei įstaigas, kurių veiklos svarba turi ypatingą reikšmę kultūros augimui. Tad šventinį Kultūros dienos rytą 5-7 klasių mokiniai ir jų mokytojai pasklido po gilias istorines šaknis turinčią Šiaulių krašto žemę, nešdami vieną gražiausių šviesos simbolių – degantį žibintą.

Degantys žibintai, kaip padėka už kultūros šviesos palikimą, nunešti ant dailininko, menotyrininko, ilgamečio Gegužių mokyklos vardo premijos mecenato prof. V. Rimkaus, filosofo, pedagogo dr. St. Šalkauskio, dailininko grafiko, pedagogo, fotografo G. Bagdonavičiaus, teisininkės, Pasaulio teisuolės G. Venclauskaitės, rašytojo, knygnešio J. Miliausko-Miglovaros, kunigo, blaivybės skleidėjo I. Štacho kapų.

Degantys žibintai, kaip padėka ir linkėjimas sergėti kultūros šviesos sklaidą, nunešti Šiaulių vyskupui JE E. Bartuliui, Šiaulių miesto merui A. Visockui. Savivaldybės vadovui šviesos simbolį įteikė etikos mokytoja Ilona Zazienė su savo auklėtiniais, 7b klasės mokiniais.

 

Šviesos žibintai taip pat perduoti Švietimo skyriaus vedėjai E. Minkuvienei, Kultūros skyriaus vedėjai D. Kinčinaitienei, Kultūros centro direktorei D. Bačiulei, P. Višinskio viešosios bibliotekos direktoriui prof. dr. B. Maskoliūnui, Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos direktorei prof. dr. R. Bilbokaitei.

 2015 metais Gegužių progimnazijai buvo suteiktas Taikos per kultūrą mokyklos vardas. Šiais metais vėliavą prie mokyklos kėlė 8 klasės mokinys Ignas Indrijauskas. Tarptautinės kultūros dienos proga Taikos vėliava plevėsuoja ir miesto širdyje, Šiaulių miesto savivaldybės balkonėlyje.

 

Mokiniai dalyvavo respublikiniame rašinių ir esė konkurse „KAIP SUPRANTI SAKINĮ „KULTŪRA SKLEIDŽIASI PER KŪRYBĄ IR TARNAVIMĄ BENDRUOMENEI?“. Konkurso dalyvės ir laureatės skaitė savo rašinius. Atsitiktinai taip sutapo, kad visos trys merginos rašė apie meną: muziką, dailę ir šokį.

Gegužių progimnazijos „Erdvės“ galerijoje buvo demonstruojama bendruomenės klubo  „Mildauninkės“ virtuali fotoparodą „50-ties saulėgrąžų puokštė - Ukrainos didvyriams...“. Saulėgrąžos, kaip Lietuvos ir Ukrainos solidarumo, vilties ir vienybės simbolis...

Ten, kur menas, nelieka vietos pykčiui.

Šiaulių Gegužių progimnazijos bendruomenė visus sveikina su Tarptautine kultūros švente ir linki, kad jos grožyje gimtų mintys, žodžiai bei darbai, stiprėtų kūnas ir dvasia, augtų išmintis.

 Šiaulių Gegužių progimnazijos informacija

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis