Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių miesto savivaldybė apdovanota už investicijas į valstybei svarbią susisiekimo infrastruktūrą

Praėjusią savaitę Vilniuje įvairiose srityse labiausiai pasižymėjusioms savivaldybėms išdalintos bronzinės „Auksinių krivūlių“ statulėlės – svarbiausieji savivaldos metų apdovanojimai. Šiaulių miesto savivaldybė apdovanota už investicijas į valstybei svarbią susisiekimo infrastruktūrą.

Apdovanojimai vyksta jau aštuoniolika metų

Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) rengiami apdovanojimai vyksta jau aštuonioliktus metus.

„Auksines krivūles“ savivaldybių vadovams įteikė visų keturiolikos šalies ministerijų, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje, Lietuvos verslo konfederacijos bei šiemet prie apdovanojimų prisijungusios Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovai.

Šiaulių miesto savivaldybės darbą įvertino ir apdovanojimą „Už investicijas į valstybei svarbią susisiekimo infrastruktūrą“ skyrė Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija, kuriai vadovauja ministras Marius Skuodis.

„Turbūt jau visa Lietuva girdėjo apie svarbų ekonominį mazgą, kuriame pastaruosius metus siekiame užbaigti geležinkelio vėžės ir krovai reikalingos infrastuktūros įrengimą. Dabar noriu padėkoti Susisiekimo ministerijai, kuri įvertino mūsų prašymus, prisidėti įveiklinant valstybei naudingą objektą“, – spaudos konferencijoje apdovanojimu džiaugėsi meras Artūras Visockas, kuris šmaikštavo, jog Susiekimo ministerija ne tik, kad nesupyko dėl gaunamų viešų siūlymų prisidėti, bet dar ir skyrė už tai apdovanojimą.

Ne geležies ir betono, bet mąstymo ir požiūrio klausimas

Spaudos konferencijoje meras Artūras Visockas dar kartą atkreipė dėmesį į projekto užbaigtumo svarbą. Šiemet bus užbaigta suplanuota geležinkelio vežė, esanti Šiaulių laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ), tačiau verslui reikalinga ir krovos infrastruktūra, kurią užbaigti tikimasi 2024-aisiais metais.  

„Šio projekto užbaigtumas ypatingai svarbus mąstymo pokyčio klausimas. Jei neturėsime progresyvaus mąstymo, tai neturėsime ir didesnio atlyginimo gydytojams, mokytojams ir kitiems specialistams, taip pat, kaip neturėsime ir geresnės krašto apsaugos. Užbaigus šį projektą Šiauliai sugeneruotų didžiulius pinigus į valstybės biudžetą“, – apie geležinkelio vėžei, esančiai Šiaulių Laisvojoje ekonominėje zonoje, reikalingą krovos infrastruktūrą kalbėjo meras.

Artūras Visockas teigia, kad valstybiniu sprendimu Šiauliuose buvo įkurta LEZ teritorija, tačiau likę darbai – palikti savivaldai. Šiaulių miesto savivaldybė sugebėjo susitvarkyti su šia situacija, todėl Susiekimo ministerija ir apdovanojo Šiaulius svarbiausiu savivaldos metų apdovanojimu.

„Esu dėkingas visai savo komandai, Savivaldybės administracijai ir Šiaulių miesto gyventojams. Savo užsispyrimu siunčiame žinutę Lietuvai, kad ir toliau dirbsime dėl savo miesto ir šalies negailėdami jėgų“, – už apdovanojimą dėkojo meras.

Mero padėjėja Alaina Štreimikytė / V. Lebedžio ir A. Štreimikytės nuotr.