Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Savivaldybėje lankėsi Plaueno miesto (Vokietija) atstovas

Šiauliai turi ne vieną miestą-partnerį užsienio šalyse, bet bene aktyviausias bendradarbiavimas šiuo metu vyksta su Plauenu Vokietijoje. Šį kartą Šiauliuose lankėsi Plaueno miesto atstovas, verslininkas  Kai Löffleris. Šiaulių miesto merui jis perdavė Plaueno miesto vadovo sveikinimus.

Šiaulių ir draugaujančio miesto – Plaueno bendradarbiavimas pastaruoju metu itin glaudus. Vos prieš keletą savaičių iš vizito šiame Vokietijos mieste grįžo Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos liaudiškos muzikos ansamblis „Jovarėlis“, kuris atstovavo Šiauliams Plaueno mieste vykusioje tarptautinėje Europos mugėje. Šiaulių kolektyvas ne tik surengė 3 koncertus, bet lankėsi Plaueno švietimo įstaigose, bei susitiko su Plaueno miesto meru. Buvo aptartos abiejų miestų bendradarbiavimo švietimo ir kultūros srityse galimybės.

Šį kartą Šiauliuose sulaukta Plaueno miesto atstovo, bendrovės „M&S Umweltprojekt Baltic“, UAB direktoriaus Kai Löfflerio vizito. Svečias perdavė Šiaulių miesto merui Artūrui Visockui Plaueno miesto mero Stefeno Zenerio sveikinimus gavus šiauliečių įpareigojimą dar vieną kadenciją vadovauti Šiaulių miesto savivaldybei.

Kai Löffleris pasidžiaugė, kad pastaraisiais metais Šiauliai intensyviai keitėsi ir atsinaujino, jo vadovaujamai bendrovei teko galimybė iš labai arti stebėti pokyčius. Prieš keletą metų Vokietijos aplinkosaugos inžinerijos įmonė M&S Umweltprojekt GmbH, pagal sutartį su Šiaulių miesto savivaldybe, vykdė net keleto Šiaulių miesto centrinės dalies infrastruktūros projektų techninę priežiūrą.

Susitikimo metu taip pat kalbėta ir apie būtinybę palaikyti ir remti Ukrainą jos kovoje už laisvę ir nepriklausomybę. Artūras Visockas pabrėžė, kad lietuviai išties gerai supranta Rusijos grėsmę visam civilizuotam pasauliui.

„Mūsų visų bendras siekis, kad kuo greičiau baigtųsi Rusijos sukeltas karas Ukrainoje ir Ukraina atgautų savo teritorijas ir laisvę. Vokietija yra viena didžiausių Ukrainos rėmėjų, labai tą vertiname“, – sakė Artūras Visockas.

„Lietuva, dėl savo istorinių patirčių ir geografinės pozicijos tikrai mato realesnę situaciją nei kitos Europos šalys. Žinau, kad pagal galimybes padedate Ukrainai ir priimate jos karo pabėgėlius. Vokietija taip pat sulaukia itin gausaus nuo karo besitraukiančių žmonių srauto, tam jau nebeužtenka vietinės valdžios dėmesio, prašome ir centrinės valdžios, mūsų Vyriausybės pagalbos“, – kalbėjo Kai Löffleris.

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis