Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Studijuoti Šiauliuose kviečia Šiaulių valstybinė kolegija

Birželio 1-ąją prasideda centralizuotas priėmimas į Lietuvos aukštąsias mokyklas. Stojančiųjų dokumentai teikiami LAMA BPO informacinėje sistemoje www.lamabpo.lt.

Pagrindinis centralizuoto priėmimo etapas vyks nuo birželio 1 iki liepos 28 dienos 12 val. Stojantieji iki šios datos kviečiami bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje registruoti prašymus priimti studijuoti į universitetus ir kolegijas, teikti vidurinio išsilavinimo, tarptautinių užsienio kalbos egzaminų sertifikatų, sporto pasiekimų ir kitus dokumentus. Kvietimai studijuoti bus skelbiami rugpjūčio 2 dieną. Vėliau vyks papildomo priėmimo pirmasis ir antrasis etapai, kai stojantieji galės pretenduoti į likusias laisvas studijų vietas.

Domina studijos Šiaulių valstybinėje kolegijoje? Susisiekime jau dabar! Stojančiuosius konsultuojame telefonu  8 615 97 114, el. paštu arba Kolegijos centriniuose rūmuose (Aušros al. 40, 211 kab., Šiauliai). Siekiantiems aukštojo išsilavinimo jauniems žmonėms šiemet siūlome net 22 studijų programas sveikatos, socialinių, informatikos, inžinerijos mokslų bei verslo ir viešosios vadybos studijų krypčių grupėse. Toks platus pasirinkimas užtikrina, kad būsimiems studentams būtų lengva pasirinkti dominančią sritį, kuri atlieptų darbo rinkos aktualijas.

Primename, kad centralizuoto priėmimo metu galima pretenduoti tiek į valstybės finansuojamas, tiek į nefinansuojamas studijų vietas. Išsami informacija apie konkursinio balo sandarą ir kitus stojantiesiems aktualius dalykus skelbiama aukštosios mokyklos interneto svetainėje https://svako.lt/lt/stojantiesiems/priemimas-i-svk.  

ŠVK siūlomų studijų programų  priėmimo sąrašas 2023 m. skelbiamas čia: https://svako.lt/lt/stojantiesiems/studiju-programos-formos-kaina

Atkreipiame dėmesį, kad šiemet Šiaulių valstybinėje kolegijoje pradedama vykdyti nauja trumposios pakopos studijų programa Sistemų administravimas. Tik 1,5 metų trunkančios studijos ypač patrauklios profesinio mokymo įstaigų absolventams. Šios pakopos studijos – tai kelias į aukštąjį mokslą, kuris leidžia rinktis trumpesnes studijas ir greičiau pradėti karjerą. Studijos orientuotos į specialisto rengimą, daug praktinės veiklos ir praktikų realiomis sąlygomis.

Verslo pasaulyje visada vertinami analitikai – savotiški guru, kurie geba tirti verslo duomenis, išmano, kaip geriausiai taikyti duomenų analizės ir tyrimo metodus, naudotis analitikos ir vizualizacijos įrankiais. Integruotų verslo valdymo ir informacinių technologijų žinių suteiks taip pat 2023 m. priėmime siūloma nauja tarpdisciplininė ir inovatyvi studijų programa Verslo analitika. Studijų metu mokomasi kurti ir valdyti verslą, įgyjama įgūdžių analizuoti didžiuosius verslo duomenis, modeliuoti ekonomiškai naudingus problemų sprendimus, vadovautis socialiai atsakingo verslo principais.

Šiaulių valstybinės kolegijos direktorė dr. Lina Tamutienė kviečia tapti Šiaulių valstybinės kolegijos bendruomenės dalimi:

„Jaučiame pasitikėjimą mūsų aukštąja mokykla, esame įsipareigoję suteikti visas būtinas sąlygas asmenims, kurie siekia aukštojo išsilavinimo ir renkasi į praktinę veiklą orientuotas studijas Šiauliuose. Kviečiame apsvarstyti galimybę tapti mūsų bendruomenės dalimi – priėmimas į kolegiją jau prasideda. Studijų pasirinkimai atviri ne tik abiturientams, bet ir turintiems darbo ar kitokios mokymosi patirties –  mokymosi visą gyvenimą galimybės neturi amžiaus cenzo ar kompetencijų tobulinimo ribų. Kviečiame drąsiai rinktis studijas mūsų mieste! Galime pažadėti, kad Šiaulių valstybinė kolegija – tai ne tik kelias aukštojo mokslo link, tai daug daugiau: tarptautiškumo, saviraiškos galimybės, praktikų gausa, mecenatų parama, darbinės veiklos startas studijų metu.“

ŠVK – asmenybę auginančios patirtys!

 Šiaulių valstybinės kolegijos informacija ir nuotaukos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis