Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Lengvatos verslui 2021 metams, mažinančios COVID-19 epideminės situacijos poveikį

Lietuvos ekonomika vis dar susiduria su pandemijos sukeltais iššūkiais, todėl priimtos lengvatos, skirtos sunkioje padėtyje atsidūrusiems verslams. Nors nuo karantino paskelbimo pradžios iki dabar Vyriausybė sušvelnino karantino sąlygas ir leido atnaujinti kai kurių verslų veiklą, patirta žala ir nuostoliai verslui dar bus juntami ilgesnį laikotarpį. Atsižvelgiama ir į verslo atstovų prašymą padėti įveikti šį sudėtingą laikotarpį ir solidariai prisidėti prie karantino sukeltos situacijos sušvelninimo savivaldybėje suteikiant nekilnojamojo turto, žemės ir nuomos mokesčio už valstybinę žemę lengvatas.

Šiaulių miesto savivaldybės taikomos lengvatos:

  1. Vietinės rinkliavos mokėtojai Šiaulių miesto savivaldybės tarybos sprendimu Nr. T-165 (https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/9bca5720ae5e11eba871a26c1fc3fbc1) 2021 m. atleidžiami nuo vietinės rinkliavos už leidimo prekiauti ar teikti paslaugas viešosiose vietose išdavimą, išskyrus vietinės rinkliavos mokėtojus, prekiaujančius ar teikiančius paslaugas masiniuose renginiuose, organizuojamuose Šiaulių miesto viešosiose vietose. Jei vietinė rinkliava už leidimo išdavimą 2021 metais jau sumokėta, ši rinkliava grąžinama vietinės rinkliavos mokėtojui pateikus rašytinį prašymą Šiaulių miesto savivaldybės administracijai.

Tikslinė asmenų, kurie atleisti nuo vietinės rinkliavos už leidimo išdavimą mokėjimo, grupė:

  • prekiaujantys nuo laikinųjų prekybos įrenginių (maisto, kitais ne maisto produktais, gėlėmis (taip pat ir prekiaujantys prie miesto civilinių kapinių), savo užauginta žemės ūkio produkcija, iš automobilio ar priekabos);
  • prekiaujantys (teikiantys paslaugas) kioske, paviljone (maisto, kitais ne maisto produktais, rūbų, avalynės taisymo ir kt. paslaugos);
  • teikiantys paslaugas (laisvalaikio priemonių nuomos, viešojo maitinimo (taip pat ir lauko kavinėse), nesudėtingų atrakcionų, laisvalaikio pramogų).

Kontaktai: Ekonomikos ir investicijų skyriaus vyr. specialistės:

Leta Rinkevičienė (8 41) 383 431, 

Edita Venckuvienė (8 41) 596 235, 

  1. Juridiniams ar veiklą vykdantiems fiziniams asmenims, kurių veikla nukentėjo dėl karantino režimo metu Lietuvoje taikytų apribojimų pagal Šiaulių miesto savivaldybės tarybos sprendimą Nr. T-164 (https://www.siauliai.lt/aktai/Default.aspx?Id=3&DocId=94007) taikomas:

    2.1. valstybinės žemės nuomos mokesčio sumokėjimo termino atidėjimas ne ilgesniam kaip 6 mėnesių laikotarpiui nuo sumokėjimo termino, iki 2021 metų lapkričio 15 d. raštu kreipusis į Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorių. Lengvatos taikymo laikotarpiu neskaičiuojami delspinigiai;
    2.2. 2021 m. žemės, valstybinės žemės nuomos ir nekilnojamojo turto mokesčių sumažinimas 50 proc., patyrus 40 proc. ir daugiau pajamų iš veiklos netektį ir iki 2021 metų lapkričio 15 d. raštu kreipusis į Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorių su pagrįstu prašymu taikyti lengvatą ir pateikus dokumentus, įrodančius patirtus nuostolius.

Numatytos mokesčių lengvatos asmenims netaikomos, jei jų nuosavos ar nuomojamos žemės sklypai ir nekilnojamasis turtas mokestiniu laikotarpiu yra įtraukti į Nenaudojamų, naudojamų ne pagal paskirtį ar neprižiūrimų objektų sąrašą.

Kontaktai: Ekonomikos ir investicijų skyriaus vyr. specialistė

Brigita Mareckienė (8 41) 383 437, 

 

 

Ekonomikos ir investicijų skyriaus informacija

Nuotraukos šaltinis: https://freepik.com

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas