Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pokyčiai viešajame transporte nuo balandžio 1 d.

2022 m. buvo atlikta „Šiaulių miesto viešojo transporto maršrutų atnaujinimo galimybių studija“. Jos rezultatai pristatyti tiek Šiaulių miesto savivaldybės Tarybai, tiek ir visiems miestiečiams viešai socialinėje erdvėje. Kaip jau buvome anksčiau minėję, Busturui nereikia tyrimo, kuris nugultų į stalčius. Nuo pat pradžių buvo keliamas pagrindinis tikslas gauti realią naudą keleiviams. Studijos apimtis didelė, surinktas bei išanalizuotas didžiulis kiekis duomenų.  Jos rengėjai, šios srities profesionalai, pateikė savo išvadas, kuriomis vadovaudamiesi ėmėmės realių darbų.

Savaime suprantama, kad iš karto visko pakeisti nėra galimybės. Todėl susidarėme veiksmų ir darbų planą, pagal kurį sistemingai dirbame ir jau nuo balandžio 1 d. keleiviai galės įvertinti pirmus realius pakeitimus viešajame transporte.

Dabar kiek išsamiau apie visus nuo balandžio 1 d. keleivių laukiančius pasikeitimus:

Keičiasi 23 maršruto iš Gegužių žiedo į Savanorių žiedą trasa. Iki šiol autobusai važiuodavo nestodami jokioje stotelėje nuo Teniso kortų iki Sodo stotelės. Dabar autobusai važiuos nuo Teniso kortų st. iki Gubernijos st. ir tik po to važiuos į Sodo st., o maršrutą pabaigs taip pat, kaip iki šiol. Svarbu pabrėžti, kad maršruto trasa keičiama tik į vieną pusę t. y. važiuojant iš Gegužių žiedo į Savanorių žiedą. Važiuojant iš Savanorių žiedo į Gegužių žiedą trasa nekeičiama, kadangi kryptimi iš Savanorių žiedo autobusas sustoja visose stotelėse.

 

Reikšmingas ir atkreipti dėmesį reikalaujantis 17 maršruto autobuso trasos pakeitimas. Nuo šiol 17 maršruto autobuso reisai, kuriais nėra poreikio važiuoti į kapines (t. y. anksti ryte ir vėlai vakare) bus nukreipiami ne į Ginkūnų kapinių žiedą, o į Pakruojo žiedą. Apie tai, kokia konkretaus maršruto stotelė yra galutinė, bus aiškiai nurodyta grafikuose stotelėse ir internete. Galutinės stotelės informacija bus skelbiama ir autobusų švieslentėse bei maršruto lentelėse, nurodančiose kryptį ir galutinę stotelę. Prieš lipant į autobusą prašome keleivių atkreipti į tai dėmesį.

Nebelieka P7 ir P6 maršrutų, o P5 maršruto trasa tampa žiedine ir apims didesnę Medelyno ir Vijolių mikrorajonų dalį. P5 maršrutas važiuos trasa iš Kuršėnkelio žiedo: Vilniaus g. – Gintaro g. – Veterinarijos g. – Kadagių g. – Švyturio g. – Skroblų g. – Sodo g. – Karklų g. – Šaltalankių g. – Ąžuolyno g. –  Birutės g. – V. Kudirkos g. – Vilniaus g. Bus aptarnaujamos visos pažymėtoje trasoje esančios stotelės.

Pirmoje dienos pusėje reisai planuojami nuo Kuršėnkelio žiedo per Vijolius, Medelyną iki ligoninės st. ir grįš Vilniaus gatve į Kuršėnkelio žiedą (3 pav.). O antroje dienos pusėje – iš Kuršėnkelio žiedo Vilniaus g. iki ligoninės st. per Medelyną, Vijolius ir grįš į Kuršėnkelio žiedą (4 pav.). Toks maršruto modelis pasirinktas įvertinus privežamųjų maršrutų keleivių srautus skirtingu dienos metu. Pirmoje dienos pusėje dauguma keleivių važiuoja iš gyvenamųjų rajonų į miestą, mokymo įstaigas, ligoninę bei centrinę miesto dalį. Tuo tarpu popiet srautas didesnis iš miesto į gyvenamuosius rajonus.

Ilginama 1 maršruto trasa per Aviacijos gatvę, pratęsiant iki DPD sandėlio. Prisideda dvi papildomos stotelės – Skrydžio ir Terminalo.

Remiantis galimybių studijoje pateiktomis rekomendacijomis Šiaulių miesto Keleivinio kelių transporto komisijai buvo pateiktas siūlymas įrengti papildomas stoteles. Pritarimas šiam siūlymui gautas, todėl keleivių patogumui atsiras naujos stotelės. Miglovaros stotelė bus įrengta S. Daukanto gatvėje ties Maniežu (aptarnaus 3 maršruto autobusas) (6 pav.), o Birutės g. ties Anykščių g. į abi puses bus įrengtos Anykščių st. (aptarnaus P5 maršruto autobusas) (7 pav.)

Kaip ir kasmet nuo balandžio 1 d. atnaujinami 5A ir 19 maršrutai.

Visi tvarkaraščiai bus paskelbti paskutinę kovo savaitę, juos rasite internete ir informaciniame laikraštuke.

Suprantame, kad pokyčiai visada sukelia laikinų nepatogumų ir prie jų reikia prisitaikyti, bet tikime, kad realią naudą keleiviai pastebės ir šiuos pokyčius įvertins teigiamai.

UAB „BUSTURAS” informacija

Nuotrauka/Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis