Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Priminimas gyventojams – dar laikas kreiptis dėl šildymo kompensacijos

Šiaulių miesto savivaldybės Socialinių išmokų ir kompensacijų skyriaus vadovė Aušra Gailiūnienė spaudos konferencijos metu pristatė situaciją išmokų ir kompensacijų skyriuje, palygino ją su praeitais metais ir priminė, ką svarbu žinoti šiauliečiams, turintiems teisę į socialinę paramą.

Aušra Gailiūnienė pabrėžė, kad šią žiemą sulaukta rekordinio Šiaulių miesto gyventojų prašymų dėl šildymo kompensacijų skaičiaus. Nuo 2021 m. rugsėjo iki 2022 m. vasario dėl socialinės išmokos ar kompensacijos kreipėsi 7 689 Šiaulių miesto gyventojai, tuo tarpu nuo 2022 m. rugsėjo iki 2023 m. vasario tokių prašymų buvo sulaukta net 17 330. Iki kovo vidurio jų išnagrinėta jau 15 164. Kituose didžiuosiuose miestuose situacija daug prastesnė.

Socialinių išmokų ir kompensacijų skyriaus vadovė primena, kad prašymus dėl kompensacijų skyrimo galima pateikti iki paskutinės šildymo sezono dienos. Jei gyventojas gauną teisę į kompensaciją už šildymą, kompensacija grąžinama už visą šildymo sezoną, tai yra, nuo spalio mėnesio. Tačiau laukti paskutinės dienos nerekomenduojama, nes jei elektroninis prašymas dėl kokių nors priežasčių būtų atmestas, gali tiesiog nebeužtekti laiko jo patikslinimui ir išmokų asmuo jau nebegautų.

Prašymus dėl šildymo kompensacijų gavimo rekomenduojama teikti elektroniniu būdu, per https://www.spis.lt/ sistemą. Primenama, kad sistema prašymo nepatvirtina tol, kol nėra pateikti visi reikiami dokumentai arba neužpildyti priedai (šeimos sudėtis ar panašiai). Pasak A. Gailiūnienės, pildant prašymą elektroniniu būdu, asmuo gali paskambinti į Šiaulių miesto savivaldybės Socialinių išmokų ir kompensacijų skyrių dėl detalesnės informacijos. Jei užpildžius elektroninį prašymą gyventojas mato, kad prašymas yra apdorojamas – jis yra tvarkingas ir pateiktas.

Konstatuojama, kad šiais metais smarkiai išaugus įvairios paramos prašymų skaičiui, išaugo ir paramai skiriamos sumos. Skyriaus vadovė paminėjo, kad per pastaruosius tris mėnesius – gruodį, sausį ir vasarį, bendra kompensacijų suma siekė apie 1,5 mln. eurų.

 Šiaulių miesto savivaldybės informacija/ Eva Šimkevičiūtė 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis