Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliai sužibėjo 2022 m. Lietuvos sporto vadybos apdovanojimuose

Vakar Vilniuje vyko 2022 m. Lietuvos sporto vadybos apdovanojimai. Metų sporto iniciatyva tapo Šiaulių judėjimo iššūkis „Savi už savus“, o Šiaulių miesto vardas skambėjo net keturiose iš septynių nominacijų!

Judėjimo iššūkis „Savi už savus“ – tai socialinė iniciatyva, skirta padėti fizinę negalią turinčių Saulės miesto sportininkų klubams augti. Visiems puikiai pažįstami Saulės miesto atletai šių metų rudenį kvietė viso pasaulio šiauliečius eiti, bėgti, plaukti, minti dviračiu ar kitais būdais siekti rezultatų, kuriuose atsispindėtų Šiaulių gimimo metai – 1236-ieji. Įveikę savo pasirinktą iššūkį ir pasidaliję tai iliustruojančia nuotrauka, iššūkio dalyviai buvo pakviesti paremti fizinę negalią turinčių sportininkų klubus pasirinkta suma. Visiems šio kilnaus iššūkio dalyviams buvo įteiktos simbolinės futbolo akademijos „Šiauliai“, krepšinio klubo „Šiauliai“, regbio klubo „BALTREX - ŠIAULIAI“, moterų futbolo klubo FK „Gintra“, Šiaulių miesto savivaldybės bei mūsų bičiulių „Gubernijos“ dovanos.

„Kai paskelbėme iniciatyvos pradžią, buvome nustebę, kokios reakcijos ji susilaukė: mums aktyviai padėjo tiek vietinė bendruomenė, tiek ir užsienio partneriai, kas reiškia, jog visuomenė puikiai supranta, kokia galia slypi vienybėje. Tikrai jaučiame moralinį pasitenkinimą dėl to, kaip sureagavo visuomenė ir kaip visi prisidėjo.“- sakė Vincas Urbonavicius.

Kiti 2022 m. Lietuvos sporto vadybos apdovanojimai:

METŲ SPORTO RENGINYS - Dariaus ir Girėno stadiono atidarymas. Vienas iš šios nominacijos pretendentų buvo ir Šiaulių RunWay Run 2022 Summer Edition bėgimas, šiemet sulaukęs daugiau nei 5 tūkst. dalyvių.

METŲ SPORTO MIESTAS - Kaunas. Vienas iš šios nominacijos pretendentų buvo buvo ir Šiaulių miestas.

METŲ SPORTO FEDERACIJA - Lietuvos kurčiųjų sporto komitetas.

METŲ SPORTO VADYBININKĖVilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo direktorė Vilma Venslovaitienė. Viena iš šios nominacijos pretendenčių buvo Futbolo akademijos „Šiauliai“ direktorė Reda Mockienė.

Prie pastarųjų penkių nominacijų laimėtojų rinkimų viešu balsavimu prisidėjo ir visuomenė, kurios balsas lėmė 33 proc. bendrų rinkimų rezultatų. Tuo metu kitų trijų nominacijų – „Metų sporto rėmėjo“, „Už nuopelnus Lietuvos sporto mokslui“ ir „Už nuopelnus Lietuvos sportui“ – nugalėtojus rinko tik Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) darbo grupė.

METŲ SPORTO RĖMĖJAS - UAB BRAČA-SPORT.

UŽ NUOPELNUS LIETUVOS SPORTO MOKSLUI - Prof. habil. dr. Jonas Liudas Poderys.

UŽ NUOPELNUS LIETUVOS SPORTUI - Jūratė ir Česlovas Norvaišos.

Renginio metu buvo pasveikintas Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjas, kuris minėjo 50 metų jubiliejų. Jam su metų sporto vadybininke Vilma Venclovaitienė buvo suteikta proga atpjauti šventinį renginio tortą.

#ŠiauliaiŠviečia

Nuotraukos: Alfredas Pliadis FOTO

Sporto skyriaus vyr. specialistė Indrė Bubelytė

Renginio akimirkos.

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas