Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Tarptautinės teatro dienos proga apdovanoti geriausi praėjusio sezono aktoriai  

Kovo 26 d., minint Tarptautinę teatro dieną, Valstybiniame Šiaulių dramos teatre po premjeros „Skraidantis Travolta“ (rež. T. Treinis) buvo pagerbti geriausieji praėjusio sezono teatro kūrėjai.

Kiekvienais metais inicijuojami šventiniai apdovanojimai yra tapę gražia tradicija, kuria siekiama apdovanoti teatralus už įsimintiniausius, reikšmingiausius bei labiausiai publiką sužavėjusius darbus. Šventinių apdovanojimų metu buvo paskelbta, kam šiais metais atiteko svarbiausias prizas –  Šiaulių miesto savivaldybės premija Valstybinio Šiaulių dramos teatro kūrybiniams darbuotojams.  Šiais metais premijų laureatais tapo aktorė Aistė Šeštokaitė ir aktorius Arnoldas Jalianiauskas. Abu jie apdovanoti už vaidmenis spektaklyje H. Biol „Prarasta Katarinos Blum garbė“ (rež. Agnius Jankevičius). Prieš keletą dienų šis spektaklis išrinktas geriausiu profesionalių teatrų festivalyje „Vaidiname žemdirbiams“ Rokiškyje, o aktorė Aistė Šeštokaitė už Kartarinos Blum vaidmenį nominuota aukščiausiam Lietuvos teatro apdovanojimui „Auksiniam scenos kryžiui“ kategorijoje geriausias pagrindinis vaidmuo. Aktoriams įteiktos Šiaulių miesto savivaldybės įsteigtos piniginės premijos po 1500 Eur. ir įspūdingos menininko Kazio Bimbos sukurtos skulptūrėlės.

Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriai taip pat buvo apdovanoti prizais, kuriuos įsteigė rėmėjai. Moterų klubo „Šiaulietė“ prezidentė Dalia Gricienė įteikė piniginį apdovanojimą aktoriui Juozui Bindokui už Rapolo vaidmenį spektaklyje „Pakeliui“ ( rež. A. Špilevoj). Renginių bilietų platintojas „Ticket Market“ apdovanojo aktorę Oleną Lastivką už tame pačiame spektaklyje sukurtą  konduktorės Mašos vaidmenį. O. Lastivka  yra karo metu iš Ukrainos atvykusi aktorė, kuri jau metus yra apsistojusi Šiauliuose. Baro „Kolekcionierius“ įsteigtas prizas „Geriausiam metų aktorių ansambliui“ atiteko spektaklio „Found found found“ (rež. N. Jasinskas) kūrybinei komandai. Rėmėjo AB „Šiaulių bankas“ įsteigtas apdovanojimas „Menas veža“ šiais metais įteiktas spektaklio „Pakeliui“ kūrybinei  komandai. Apdovanojimą lydėjo žodžiai: „Gera turėti pakeleivių pakeliui. Nes pakeleivis – tai žmogus, su kuriuo pakeli panašiai. O keliant drauge, kaip žinia,  jau visai kiti  pajėgumai. „Šiaulių bankui“ malonu matyti Valstybinį Šiaulių dramos teatrą pakeleivio vaidmenyje, o dar maloniau skirti nominaciją „Menas veža“, palinkėti gerų kelių Šiaulių mieste, neįstrigti kamščiuose bei daug ir pelningai riedėti tarpmiestiniais maršrutais“.

Kaip ir kiekvienais metais Valstybinio Šiaulių dramos teatro „Aktorių Gildija" apdovanojo teatro darbuotojus, kurių scenoje nematome. Šiais metais apdovanota spektaklio „Pakeliui“  autobuso vairuotoja Alma Pelenienė ir valytoja Ramutė Dunauskienė. Tradicinis Gildijos prizas-stiklainis atiteko aktoriui Mindaugui Jurevičiui už naujai įgytą „operatoriaus profesiją“ spektaklyje „Prarasta Katarinos Blum garbė“.

 

Jau antrus metus šventės metu yra apdovanojamas mylimiausias metų aktorius. Mylimiausiu žiūrovų aktoriumi, kuris renkamas balsuojant internete, kaip ir praeitais metais paskelbtas Severinas Norgaila. Jam dovaną įteikė UAB „Gera dovana“ ir saldainių fabrikas „Rūta“.

Nepamiršti liko ir renginio žiūrovai - loterijos būdu jiems išdalintos dovanos, kurias įsteigė AB „Šiaulių Bankas“. 

VŠDT informacija

Nuotraukos: Šiaulių technologijų mokymo centras ir Saulius Jankauskas

 

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas