Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Trys Šiaulių medikai tarp geriausių Lietuvoje

Tradiciniuose Sveikatos apsaugos ministerijos organizuojamuose Nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimuose už sunkų ir pasiaukojantį darbą bei nuopelnus sveikatos apsaugos sistemai, ministras Arūnas Dulkys garbės ženklus įteikė 25 šalies gydytojams, 21 slaugytojai ir 15 sveikatos apsaugos darbuotojų. Tarp apdovanotųjų – trys Šiaulių medikai.

Šiais metais Sveikatos apsaugos ministerijai šiam garbingam apdovanojimui gauti buvo atsiųsta daugiau nei pusantro šimto kandidatų paraiškų iš visos Lietuvos.

Nominantai šiems aukščiausiems medikų bendruomenės apdovanojimams atrinkti, vertinant jų ilgametį ir nepriekaištingą darbą, atsižvelgiant į ypatingus jų nuopelnus Lietuvos sveikatos sistemai, diegiant inovatyvius technologinius ir  tvarius vadybos sprendimus, už Lietuvos vardo garsinimą, už tarpvalstybinių santykių puoselėjimą ir plėtrą, už humanitarinę pagalbą karo pabėgėliams iš Ukrainos, už jaunosios medicinos profesionalų kartos ugdymą, taip pat už pasiaukojimą ir drąsą gelbstint žmonių gyvybę bei kitus nuopelnus. Šešiasdešimt vienam nominantui buvo suteiktas Nusipelniusio Lietuvos gydytojo, slaugytojo ar sveikatos apsaugos darbuotojo vardas ir tiesiai iš ministro rankų įteiktas specialus garbės ženklas.

Tarp apdovanotųjų – trys medikai iš Šiaulių. Nusipelniusio Lietuvos gydytojo vardas suteiktas Irinai Jazdauskaitei-Uščiauskienei, Šiaulių reabilitacijos centro direktorei ir Eugenijai Nekrašienei, Šiaulių Dainų pirminės sveikatos priežiūros centro gydytojai psichiatrei.

Nusipelniusio Lietuvos slaugytojo vardas suteiktas Dianai Taujenienei, Šiaulių ilgalaikio gydymo ir geriatrijos centro bendrosios praktikos slaugytojai.

Be tradicinių medikams ir sveikatos apsaugos darbuotojams skirtų nominacijų, šių metų ceremoniją papuošė sveikatos apsaugos ministro padėkos už sveikatos vadybos sprendimus.

Pagal SAM informaciją

SAM nuotraukos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis