Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

XL festivalis „Resurrexit“

1978 metais Šiauliuose pradėti rengti senosios muzikos festivaliai tapo svarbiu įvykiu Lietuvoje. Vėliau (1989 metais) jie peraugo į kasmetinius Velykų savaitės metu Šiaulių katedroje organizuojamus tarptautinius bažnytinės muzikos festivalius, o nuo 2007 metų renginys vadinamas festivaliu „Resurrexit“ (lot. prisikėlė).

Šiemet įvyks jubiliejinis – 40-tasis festivalis. Velykų savaitės metu tradiciškai organizuojamas renginys iki šiol yra viena seniausių, didžiausių ir svarbiausių muzikinių švenčių visoje Šiaurės Lietuvoje.  Festivaliu „Resurrexit“ siekiama atkreipti dėmesį į tikrąsias vertybes, išsaugoti pagarbą praeičiai, o reikšmingas, renginio ilgaamžiškumą ir reikalingumą liudijantis, jubiliejus įpareigoja organizatorius ieškoti įvairovės ir naujovių, leisiančių festivalį pakylėti į dar aukštesnį lygmenį.

Festivalio gerbėjus džiugins gausybė visą savaitę vyksiančių koncertų, kurie stebins programų įvairove. Į muzikinius susitikimus kvies Lietuvos, Vokietijos, Italijos ir Šveicarijos atlikėjai.

Išskirtinis svečias – jau antrąkart festivalyje dalyvausiantis Chmelnyckio savivaldybės akademinis kamerinis choras iš Ukrainos, kurį su šiauliečių choru „Polifonija“ sieja ilgametis kūrybinis ryšys. Svarbu paminėti ir tai, jog 2001 metais pasirašius bendradarbiavimo sutartį, Šiauliai ir Chmelnyckis tapo miestais - partneriais.

Šio Ukrainos miesto chorinio meno atstovai net ir esant sudėtingoms karo sąlygoms repetuoja bei ruošiasi koncertams Lietuvoje. Festivalio „Resurrexit“ organizatoriai, suprasdami solidarumo ir visokeriopos pagalbos svarbą palaikant karo niokojamą šalį, suteiks šiam kolektyvui galimybę koncertuoti triskart. Pakruojyje Chmelnyckio choras atliks unikalių ukrainiečių liaudies dainų aranžuotes, o Šiauliuose bus galima grožėtis penkių Ukrainos dvasinės muzikos šimtmečių (viduramžių, baroko, klasicizmo, romantizmo, šių laikų) skambesiu. Festivalio baigiamajame koncerte ukrainiečių kolektyvas įsilies į jungtinį chorą, atliksiantį įspūdingą programą.

Projekto turinį praturtins ir švietėjiško pobūdžio veiklos, kurios sudomins esamus ir būsimus muzikos profesionalus bei religinės muzikos tyrinėtojus. Bus tęsiama konferencijos „Religinė muzika: menas, mokslas, praktika“ tradicija. Šiemet šis renginys bus skirtas 700-metį švenčiančiam Vilniui.

Festivalio naujovė – studijų kelionė (ang. Study tour), skirta Lietuvos ir kitų šalių jauniesiems muzikams. Ši veikla prisidės prie jų muzikinių, vadybinių ir kitų kompetencijų kėlimo bei paskatins pozityvų festivalio „Resurrexit“ reprezentavimą Lietuvoje ir užsienyje.

Gražios šventės! Prasmingo Prisikėlimo!

PROGRAMA ČIA

Bilietus į mokamus koncertus galima įsigyti:

  • Šiaulių kamerinės salės „Polifonija“ kasoje
  • Visose TICKET MARKET kasose ir internetu
  • Renginio vietoje, likus valandai iki koncerto

 

Telefono numeris pasiteiravimui ir bilietų rezervacijai +370 611 41903

Festivalio organizatorius KĮ Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“ 

Rėmėjai: Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Šiaulių miesto savivaldybė, Pakruojo rajono savivaldybė

KĮ Šiaulių valstybinio kamerinio choro „Polifonija“ informacija
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas