Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Apklausa dėl K. Korsako gatvės pavadinimo keitimo

Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narys Zakiras Medžidovas inicijavo K. Korsako gatvės pavadinimo keitimo klausimą. Atsižvelgiant į Tarybos nario reikalavimą, buvo kreiptasi į Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrą, kuris nusprendė, kad K. Korsako gatvės pavadinimas Šiaulių mieste, turi būti pakeistas (sprendimas). Sprendimas priimtas remiantis desovietizacijos komisijos 2024 m. rugpjūčio 7 d. išvada, pagal kurią K. Korsako veikla sovietmečiu įvertinta nevienareikšmiškai (išvada).

Šiauliečiai kviečiami išreikšti savo nuomonę 

Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo 6 straipsnio 27 punktą, pavadinimų gatvėms suteikimas yra savarankiškoji (Konstitucijos ir įstatymų nustatyta (priskirta)) savivaldybės funkcija. Meras Artūras Visockas, siekdamas sudaryti tinkamas sąlygas vietos gyventojams dalyvauti tvarkant viešuosius savivaldybės reikalus, 2024 m. rugsėjo 27 d. potvarkiu paskelbė gyventojų apklausą (potvarkis). 

Norime įvertinti gyventojų nuomonę klausimu, ar jie pritaria, kad K. Korsako gatvės pavadinimas būtų pakeistas. Apklausa vyksta elektroninių ryšių priemonėmis savivaldybės interneto svetainėje. Savo nuomonę pareikšti galima ir Šiaulių miesto savivaldybės patalpose, Vasario 16-osios g. 62.

Apklausa truks iki 2024 m. lapkričio 30 d.

Apklausoje gali dalyvauti visi Šiaulių miesto gyventojai, kuriems apklausos dieną yra sukakę 18 metų ir kurie savo gyvenamąją vietą yra deklaravę Savivaldybės teritorijoje arba kurie yra įtraukti į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą Savivaldybėje.

Visgi labiausiai savo nuomonę išreikšti kviečiame K. Korsako gatvės gyventojų, kadangi juos tiesiogiai paveiks sprendimas pakeisti gatvės pavadinimą.

Nuoroda balsavimui >>>

Balsuoti galite tik vieną kartą (jei balsuosite keletą kartų, bus įskaitytas tik paskutinis balsavimas).