Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Dainų PSPC gretas papildė jaunų gydytojų ir kitų medicinos specialistų būrys

Dainų pirminės sveikatos priežiūros centras pasipildė gausiu būriu naujų medikų. Per pastaruosius mėnesius darbą šioje gydymo įstaigoje pradėjo net 5 šeimos gydytojai Šeimos gydytojo kabinete ir 1 medicinos gydytojas. Psichikos sveikatos centro komanda pasipildė 1 gydytoja psichiatre, Odontologų kabinete darbą pradėjo dar 2 perpektyvios savo srities specialistės gydytojos odontologės. Slaugos personalo komandoje taip pat džiuginantys pokyčiai – įvairiuose skyriuose ir kabinetuose darbą pradėjo 8 slaugytojos. Iki šiol fragmentiškai koordinuotą infekcijų kontrolės sritį, nuosekliai vystys nauja infekcijų kontrolės specialistė.

Dainų pirminės sveikatos priežiūros  centro pacientams tai reiškia dar greitesnį patekimą šeimos gydytojo konsultacijai, savalaikį sveikatos priežiūros prieinamumą savo sveikatą patikint jauniems, dėmesingiems ir perspektyviems įvairių sričių gydytojams. Galimybė augti profesinėje srityje, palanki ir motyvuojanti darbo atmosfera – džniausiai įvardijamos priežastys, lėmusios jaunųjų specialistų pasirinkimą dirbti Dainų pirminės sveikatos priežiūros centre.

 

Nuoseklaus darbo ir pastangų rezultatas

Siekiant užtikrinti sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą ir kokybę į Dainų PSPC nuolat stengiamasi pritraukti naujus, motyvuotus medicinos personalo darbuotojus, kurie stiprintų esamą kompetentingą komandą, padėtų užtikrinti sklandų sveikatos priežiūros paslaugų teikimą pacientams. Dainų PSPC direktorė A. Koncienė atkreipia dėmesį, kad nors Šiauliai yra vienas iš didžiųjų šalies miestų, čia taip pat susiduriame su iššūkiu pritraukti specialistus, nes po studijų baigimo jie linkę likti Kaune arba Vilniuje, kur studijuodami ir įgijo medicininį išsilavinimą: „Komandos papildymas naujais gydytojais visada svarbus ir dirbančiam medicinos personalui, ir pacientams. Gydytojų pritraukimas į regionus sveikatos netolygumams mažinti, savalaikėms sveikatos priežiūros paslaugoms užtikrinti išlieka sudėtingu, kompleksiniu uždaviniu. Per šiuos metus pasiektas džiuginantis rezultatas pritraukti naujus medicinos specialistus – nuoseklaus darbo, kantrybės, susitelkimo rezultatas. Kartais pokalbiai su būsimais darbuotojais užtrunka po keletą mėnesių, deriname daugybę klausimų ir sąlygų. Savo darbuotojams stengiamės užtikrinti ne tik motyvuojančius atlyginimus, bet ir pagal galimybes lanksčias darbo sąlygas, emociškai jaukią ir palankią darbo aplinką, pagarba ir vertybėmis grįstą bendravimo kultūrą“. Sveikatos priežiūros įstaigos vadovė atkreipia dėmesį, kad šiuo metu įstaigai itin reikalingi gydytojai akušeriai ginekologai, kineziterapeutai, ergoterapeutai, gydytojai psichiatrai.

Pritraukiant naujus gydytojus nuosekliai bendradarbiaujama su Šiaulių miesto savivaldybe, kuri atvykstantiems gydytojams specialistams siūlo specialias finansines ir rėmimo skatinimo priemones – kasmetines stipendijas, skirtas rezidentūros studijoms Lietuvos Respublikos universitetuose apmokėti pagal rezidentūros išlaidų sumą, vienkartines motyvacines išmokas ir pan. Daugiau informacijos apie Šiaulių miesto savivaldybės rėmimo galimybes rasite čia: https://www.dainupspc.lt/siulome-darba/

Dainų PSPC laukiami ir gydytojai rezidentai, kadangi Dainų PSPC yra patvirtintas, kaip šeimos medicinos rezidentūros bazė. Jauniesiems gydytojams siūlomos ir papildomas skatinimo priemonės, kurias inicijuoja Šiaulių miesto savivaldybė.

 

Jauniems specialistams svarbi gera atmosfera darbe

Iš Kėdainių rajono kilusi šeimos gydytoja Karolina Sereikienė medicinos studijas baigė Lietuvos sveikatos mokslų universitete, o Šeimos medicinos rezidentūrą tęsė Kauno klinikose. Jauna specialistė sako, kad Šeimos mediciną pasirinko dėl dinamiškos darbo specifikos ir galimybės dirbti su vaikų sveikata: „Šeimos medicina būtent ta sritis, kurioje galiu padėti įvairaus amžiaus ir skirtingas problemas turintiems žmonėms, todėl šio darbo monotonišku tikrai nepavadinčiau“. Sprendimą savo karjerą sieti su Šiauliais ir Dainų PSPC lėmė palankūs kolegų atsiliepimai: „Apsisprendžiau dirbti Dainų pirminės sveikatos priežiūros centre dėl iš kolegų išgirstų gerų atsiliepimų apie įstaigą. O gerą mikroklimatą darbo vietoje labai vertinu“, – mintimis dalijasi K. Sereikienė.

Kita šeimos gydytoja Justina Ramanavičiūtė pasakoja, kad šeimos medicina domino dėl savo įvairiapusiškumo, nes būtent čia reikalinga pritaikyti įvairias žinias apie žmogaus sveikatą. Lazdijuose užaugusi medikė 2021 m. Lietuvos sveikatos mokslų universitete įgijo medicinos gydytojos kvalifikaciją, po to pasirinko Šeimos medicinos rezidentūrą, kuri truko 3 metus. Medicinos studijų metu, viena iš praktikos vietų kompetencijoms stiprinti ir buvo Dainų PSPC. „Praktika paliko gerą įspūdį, patiko kolektyvas, darbo aplinka. Po rezidentūros studijų renkantis darbo vietą, atvykau darbo pokalbiui į Dainų pirminės sveikatos priežiūros centrą. Man aprodė pasikeitimus poliklinikoje, aptarėme sąlygas, kurios tenkino ir priėmiau sprendimą dirbti čia šeimos gydytoja“, – savo istorija dalijasi J. Ramanavičiūtė.

 

Nuotraukoje iš kairės: šeimos gydytojos J. Ramanavičiūtė, K. Sereikienė, J. Daktarė, gydytoja psichiatrė K. Norvainytė, Dainų pirminės sveikatos priežiūros centro vadovė A. Koncienė, gydytojos odontologės L. Vaičėnaitė ir A. Žuvininkė, šeimos gydytojai K. Stankevičienė ir K. Lukoševičius.

 

VšĮ Dainų pirminės sveikatos priežiūros centro Viešųjų ryšių specialistė S. Tenytė