Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Inovatyvi Šiaulių miesto informacinė platforma pelnė pripažinimą!

Paskelbti skaitmeninių sprendimų konkurso „Skaitmeninis knygnešys 2024“ laimėtojai. Geriausiu sprendimu savo kategorijoje pripažinta Šiaulių miesto savivaldybės sukurta ir naudojama inovatyvi informacinė sistema „Sumanus miestas”. 

Skaitmeninių sprendimų konkurso „Skaitmeninis knygnešys 2024“ komisija iš 65 pateiktų sprendimų atrinko finalistus, kurie varžėsi dėl geriausiųjų vardo ir galimybės atstovauti Lietuvai pasauliniame konkurse.

Kategorijoje IŠMANIOSIOS GYVENVIETĖS IR URBANIZACIJA tarp finalistų pateko ir Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Miesto koordinavimo skyriuje sukurta miesto problemų valdymo ir miesto aplinkos bei infrastruktūros priežiūros paslaugų administravimo platforma „Sumanus miestas“ .

Konkurso komisija inovatyvią mūsų miesto informacinę sistemą išrinko geriausiu sprendiniu kategorijoje! Kategorijų laimėtojai įgyja teisę vadintis Lietuvos „skaitmeniniais knygnešiais“ ir yra nominuojami atstovauti Lietuvai Jungtinių Tautų globojamame konkurse „Pasaulio viršūnių apdovanojimai“ (angl. World Summit Awards, WSA).

Šiaulių miesto savivaldybė dar 2023 metų rudenį pakvietė šiauliečius jungtis prie gyventojų, savivaldybės ir viešųjų paslaugų teikėjų bendradarbiavimo platformos 1863.siauliai.lt ir joje pateikti miesto problemas.

Gyventojų pateiktas problemas sprendžia savivaldybės administracijos darbuotojai, tam pagal poreikį pasitelkdami įvairius viešųjų paslaugų teikėjus. Visi prisijungę prie sistemos bendrame žemėlapyje mato ne tik gyventojų identifikuotas ir pažymėtas miesto problemas, bet ir administracijos darbuotojų užfiksuotas problemas, čia galima stebėti ir kelią iki atsakymo ar sprendimo gavimo. 

Sumanaus miesto platformoje 1863.siauliai.lt visi šiauliečiai gali kartu kurti švaresnį, tvarkingesnį, tvaresnį savo miestą.

 

Apie konkursą „Skaitmeninis knygnešys 2024“

Konkursą „Skaitmeninis knygnešys” organizuoja Informacinės visuomenės plėtros komitetas. Konkurso tikslas – atrasti originalius, inovatyvius, pažangius ir reikšmingus Lietuvoje sukurtus skaitmeninius sprendimus, kurie įgyja teisę vadintis Lietuvos „skaitmeniniais knygnešiais“.

Konkurse dalyvauja įvairios skaitmeninės inovacijos: skaitmeninės platformos, paslaugos, programėlės, žaidimai, įrenginiai ir kitokie skaitmeniniai produktai. Skirtingai nei dauguma kitų platformų, iniciatyvų ir konkursų, konkursas „Skaitmeninis knygnešys” didžiausią dėmesį skiria šių skaitmeninių inovacijų sukuriamai vertei ir socialiniam poveikiui.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija ir nuotraukos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis