Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Metodinė diena Šiaulių universitetinėje gimnazijoje

Šių metų balandžio 23 d. Šiaulių universitetinė gimnazija pakvietė miesto mokytojus į metodinę dieną „Diferencijuoto ir individualizuoto ugdymo modelio diegimas mokykloje.“ Šios dienos tikslas – pasidalinti gerąja patirtimi, siekiant diferencijuoti ir individualizuoti ugdymo turinį pamokose, pristatyti taikomus ugdymo metodus ir priemones.

Gimnazijos direktorė Inga Žemaitienė, pradėdama renginį, kalbėjo, kad Šiaulių universitetinė gimnazija yra viena iš Tūkstantmečio mokyklų Šiauliuose. Dalyvavimas šiame projekte sudaro sąlygas ieškoti, išbandyti ir taikyti naujus mokymo(si) metodus bei priemones. „Vienas svarbiausių uždavinių mokyklai ir mokytojui yra sudaryti tokias ugdymo sąlygas, kad kiekvienas vaikas patirtų mokymosi sėkmę. Kaip žinome, kiekvieno vaiko sėkmės receptas yra skirtingas ir vieno metodo pritaikymas visai klasei netinka. Tad diferencijuoto ir individualizuoto modelio diegimas yra viena iš tų inovacijų, kur taikydamas skaitmenines priemones ir turinį mokytojas gali nustatyti esamą mokinių žinių lygį ir pagal tai pritaikyti ugdymo turinį kiekvienam,“ – teigė direktorė.

Metodinės dienos dalyviai buvo pakviesti stebėti atvirų pamokų, kurias vedė gimnazijos anglų kalbos, lietuvių kalbos ir matematikos mokytojai, taikydami mokinių savarankiško mokymosi platformą Scoolsy ir kitus ugdymo metodus ir priemones. Antroji renginio dalis buvo skirta eksperto paskaitai ir patarimams. Interaktyvų pranešimą „Individualizuotos pamokos transformacijos – mokėjimo mokytis kompetencijos ugdymas per savivaldų mokymąsi“ skaitė ir  gerąja patirtimi dalijosi Švietimo konsultantė, skaitmeninio turinio kūrėja, lektorė, mokytoja Julija Glinskė.

Po ilgų diskusijų ir refleksijos mokytojai skirstėsi kiekvienas savaip atsakęs į klausimą „Ką vaikas turi gebėti, kad mokėtų mokytis?“ ir numatęs vieną tikslą, kurį dar gali pasiekti iki vasaros...

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vida Marcišauskaitė

Švietimo skyriaus vyr. specialistė Dainutė Dubinienė
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas