Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Modernizuota Dainų pirminės sveikatos priežiūros centro infrastruktūra

Dainų pirminės sveikatos priežiūros centro pacientai ir darbuotojai jau gali pastebėti pokyčius ir džiaugtis patogesne, modernesne infrastruktūra, jaukesne aplinka. Praėjusio birželio viduryje pradėtas Dainų PSPC infrastruktūros modernizavimo projektas pasiekė finišą. Per metus laiko įgyvendinti pokyčiai akivaizdūs – kardinaliai atnaujintas išorinio fasado estetinis vaizdas, pakeisti pastato langai, naujai įrengtas šilumos punktas, pagrindinių įėjimų durys ir kt. Atnaujinta infrastruktūra stiprina pastato funkcionalumą, o estetiškai tvarkinga aplinka padės kurti pozityvias patirtis Dainų pirminės sveikatos priežiūros centre besilankantiems pacientams ir jų artimiesiems, čia dirbančiam personalui.

Pokyčiai – akivaizdūs

Dainų pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Aurika Koncienė sako, kad pagrindinis infrastruktūrai atnaujinti skirto projekto tikslas – atkurti ir pagerinti pastato ir inžinerinių sistemų fizines ir energines savybes, taip pat sukurti jaukesnę aplinką pacientams ir darbuotojams, stiprinti sveikatos priežiūros įstaigos įvaizdį: „Galima tik pasidžiaugti, kad per metus laiko atlikta daug svarbių darbų, kurių dalis galbūt nepastebimi, nes susiję su tvarumu ir funkcionalumu gerinant energinius sprendimus šilumos punkte, o kiti – matomi akivaizdžiai. Kaip, pavyzdžiui, kardinaliai atnaujintas išorinis pastato fasadas. Integruotos modernios langų sistemos, pakeistos pagrindinių įėjimų durys su specialiais saugumo funkcionalumais“. Anot sveikatos priežiūros centro vadovės, visa tai kuria ne tik modernesnę ir jaukesnę aplinką pacientams ir darbuotojams. Tai rodo, kad įstaiga nuolat atsinaujina, tobulėja, auga ir stiprėja. „Statybų laikotarpis nebuvo patogus ir lengvas nei pacientams, nei personalui – buvo atvejų, kai turėjome perplanuoti darbą, prisitaikyti prie triukšmo, už nepatogumus atsiprašome, tačiau, manau, kad atnaujinimo darbų rezultatai džiugina visus. Mums svarbu kurti tokią aplinką, kurioje kiekvienas pacientas jaustųsi saugiai ir gerai“.

 

Dėmesys inžinerinių sistemų modernizavimui ir įvaizdžiui

Įgyvendintų infrastruktūros modernizavimo pokyčių tikslas – spręsti neefektyviai veikiančias Dainų Pirminės sveikatos priežiūros centro pastato inžinerines sistemas. Dėl neapšiltintų sienų, nesandarių langų, durų, stogo dangos sistemų, didelė dalis pagamintos šilumos buvo nesulaikoma pastato viduje. Tai didino pastato eksploatavimo išlaidas, aplinkos užterštumą.

Modernizavimo darbų metu atliktas cokolinio aukšto, išorinių sienų šiltinimas įrengiant vėdinamo fasado apdailą. Aplink pastatą sutvarkyta ir įrengta nauja nuogrinda iš naujų betoninių trinkelių. Pastato lauko sienų apšiltinimui ir apdailai naudota sertifikuota vėdinamo fasado sistema. Apšiltintas pastato stogas, termoizoliaciniu sluoksniu apskardinti parapetai, įrengtos apsauginės atnaujinimo tvorelės. Pakeisti nauji PVC bešvinio profilio langai su stiklo paketu, pakeistos vidinės ir išorinės palangės. Pacientų ir lankytojų dėmesį jau iš tolo patraukia dar vienas išorinis pastato akcentas – nauja Dainų PSPC logotipo iškaba. 

Svarbi pastato modernizavimo darbų dalis – naujai įrengtas šilumos punktas su nauja šilumos apskaita. Paraleliai įrengti nauji karšto ir šalto vandens skaitikliai.  Pakeista šildymo sistema iš vienvamzdės į naują dvivamzdę šildymo sistemą. Pakeisti visi radiatoriai į plieninius higieninius radiatorius, o pagrindinių įėjimų lauko durys pakeistos į aliuminio profilio duris, apšiltinto stiklu iš saugaus dviejų stiklų paketo.

 

Dideli, prasmingi ir reikšmingi darbai, kuriantys funkcionalią, modernesnę ir jaukią sveikatos priežiūros įstaigą Šiaulių miesto ir rajono pacientams, medicinos personalui nevyktų be partnerių. VšĮ  Dainų pirminės sveikatos priežiūros centras darbuotojų ir pacientų vardu reiškia nuoširdžią padėką Šiaulių miesto merui Artūrui Visockui ir visai Šiaulių miesto savivaldybei už bendradarbiavimą ir projekto palaikymą. Infrastruktūros atnaujinimo darbus atliko UAB „Eirta“, teikianti kvalifikuotas ir profesionalias statybos, remonto, rekonstrukcijos, renovacijos, restauracijos, vidaus ir lauko santechnikos paslaugas. Įmonė lanksčiai reagavo į pageidavimus ir pateiktus lūkesčius kokybei – tai padėjo siekti geriausio rezultato – dėkojame už tai.

 

Dainų pirminės sveikatos priežiūros centro informacija ir nuotrauka

 

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis