Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Nepakartojama patirtis Šiaulių Rėkyvos progimnazijoje: studentė džiaugiasi įvairiapuse praktikos nauda

Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos pradinio ugdymo pedagogikos ir ankstyvojo užsienio kalbos studijų programos antro kurso studentė Greta Juozapavičiūtė pedagoginio asistavimo praktiką pasirinko atlikti gimtajame mieste esančioje Šiaulių Rėkyvos progimnazijoje.

Praktikos vietą mergina išsirinko pati – paskambino į progimnaziją ir pasidomėjo, kokios galimybės atlikti praktiką šioje ugdymo įstaigoje. Gavusi teigiamą atsakymą, nuo 2024 m. sausio iki beveik vasario mėn. vidurio ji tapo Šiaulių Rėkyvos progimnazijos bendruomenės nare. Šią ugdymo įstaigą pasirinko atsižvelgdama į jos deklaruojamą misiją „Gamtos apsuptyje ugdome sėkmingą vaiką“, vykdomą gamtamokslį ugdymą ir dėl ypatingos vietos, kurioje mokykla yra įsikūrusi.

Nors Šiauliai – gimtasis Gretos miestas ir jau gerai pažįstamas, bet studentė visuomet norėjo į jį grįžti su didesniais tikslais. Šiaulius ji regi kaip miestą, nestokojantį galimybių ir naujų iššūkių jaunam žmogui!

Mergina savo praktiką atliko progimnazijos Pradinio ugdymo skyriuje, stebėdama ir asistuodama 2 klasės mokytojai, praktikos mentorei Ingai Grigelienei. „Pedagoginio asistavimo praktikos metu mokiausi pritaikyti universitete įgytas teorines žinias praktiniame darbe: iš pradžių stebėjau ir kartu žavėjausi mokytojos Ingos darbu su pradinukais, kurį ji atlieka su didžiule meile vaikams ir atsidavimu savo profesijai. Nuoširdžiai galiu pasakyti, kad tokie mokytojai kaip Inga Grigelienė įkvepia jaunus pedagogus tikėti mokytojo profesijos svarba. Džiaugiuosi, kad turėjau realią galimybę susipažinti su realiomis užduotimis ir pedagogo darbo specifika – savarankiškai vedžiau pamokas pradinių klasių mokiniams“, – dalijasi praktikos Rėkyvos progimnazijoje įspūdžiais studentė.

Pasak Gretos, atlikusi praktiką Šiaulių Rėkyvos progimnazijoje, įsitikino, kad jos pasirinktas profesinis kelias teisingas – ji nori būti pradinių klasių mokytoja. Dar pradinėse klasėse, paklausta apie svajonių profesiją, mergina sakydavo, kad norėtų būti mokytoja. Vėliau ją apniko abejonės: buvo svarstymų rinktis tarp jaunimo populiarias teisės arba medicinos studijas, nes gimnaziją baigė aukščiausiais įvertinimais. Tačiau IV gimnazijos klasėje ji tvirtai apsisprendė – studijuos pedagogiką ir rinksis mokytojo kelią.

Rėkyvos progimnazijos direktorius Nerijus Kundrotas džiaugiasi bendradarbiavimu ir studentei Gretai linki sėkmingai baigti studijas bei grįžti dirbti į gimtąjį miestą. „Svarbiausia, kad studentai, baigę pedagogikos studijas, norėtų dirbti mokyklose, o pradėję dirbti nuolat tobulėtų, ieškotų naujovių ir siektų profesinių pergalių“, – sako progimnazijos vadovas.

 

Rėkyvos progimnazijos informacija ir nuotraukos

 Gintarė Kulbeckienė

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis