Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Pasaulio šiauliečiai kviečiami susitikti!

Liepos 8-ąją (pirmadienį) Šiaulių miesto savivaldybė kviečia į ypatingą renginį – Šiaulių diasporos susitikimą. Susitikimas skirtas visiems, kurie sieja save su Šiauliais: į užsienį gyventi išvykusiems, šiaulietiškų šaknų turintiems, svajojantiems grįžti ar atvykti gyventi į Šiaulius.

Sparčiausiai augančio Lietuvos didmiesčio paslaptis

Susitikimas organizuojamas tiek nuotoliniu, tiek fiziniu būdu. Tie, kurie vidurvasarį atostogaus Šiauliuose, yra kviečiami dalyvauti gyvai ir pabendrauti su kitais šiauliečiais. Tuo tarpu tie, kurie negalės atvykti, gali prisijungti nuotoliniu būdu – visi susitikimo pranešimai bus transliuojami Šiaulių miesto savivaldybės „YouTube“ kanale.

Susitikimo metu laukia įdomios ir prasmingos diskusijos. Šiaulių miesto vicemeras Justinas Švėgžda pristatys miesto pulsą, ne paslaptis, kad Šiauliai – sparčiausiai augantis didmiestis Lietuvoje. Ketvirto Lietuvos didmiesčio patrauklumą lemia daugybė skirtingų faktorių, todėl pasirūpinsime, kad apie visus juos išgirstumėte.

Nors emigracija neaplenkė nė vieno šalies miesto, jau žinoma, kad didelė dalis išvykusių žmonių domisi galimybėmis sugrįžti į Lietuvą. Beveik kas antras gyvenimą svetur pasirinkęs žmogus galvoja apie galimybes grįžti į gimtinę, todėl pasirūpinome, kad renginyje būti atsakyti aktualiausi vaikų švietimo, suaugusių persikvalifikavimo ir įsidarbinimo klausimai.

Norintiems grįžti – konkretūs atsakymai į aktualiausius klausimus

Pažangus švietimas turi nebijoti iššūkių ir pasiūlyti galimybę gauti kokybiškas paslaugas net tada, jei šeimai su atžalomis teko palikti gimtąją šalį. Tokia strategija jau senai vadovaujasi Šiaulių „Sandoros“ progimnazija, kuri siūlo inovatyvų ugdymo formatą – nuotolinį mokymą. Susitikimo metu išgirsite, kaip tinkamai paruošti vaikus grįžimui į gimtinę, progimnazijos specialistai papasakos apie sklandų Jūsų atžalų adaptacijos procesą prisitaikant prie Lietuvos švietimo sistemos.

Dažnai dėl grįžimo į gimtinę didžiausią nerimą kelia įsidarbinimo galimybės: ar pavyks rasti darbą, kuris atitiktų mano kvalifikaciją ir patirti? Ar galėsiu persikvalifikuoti jei to reikės? 

Regioninio karjeros centro „Karjeras“ atstovai padės išsklaidyti šias baimes. Jie pristatys esamas įsidarbinimo galimybes Šiauliuose, pateiks informaciją apie įvairius sektorius, kuriuose labiausiai reikia darbuotojų. Taip pat bus aptartos persikvalifikavimo galimybės tiems, kurie norėtų keisti profesiją ar tobulinti savo įgūdžius. Sulauksite informacijos apie realias galimybes įsidarbinti grįžus į Lietuvą.

Šis susitikimas – puiki galimybė atnaujinti ryšius, pasidalinti patirtimi ir idėjomis bei prisiminti tikrąjį šiauliečių dialektą. Po trumpų pristatymų, visų susirinkusiųjų lauks šilti pokalbiai, kurie naudingi tiek norint grįžti, tiek norint išlaikyti artimą ryšį su gimtuoju miestu ir toliau gyvenant užsienyje.

Renginio vieta: Šiaulių miesto savivaldybės tarybos posėdžių salė, Vasario 16-osios g. 62, Šiauliai.

Renginio data: 2024-07-08

Renginio laikas: 18:00 val.

Transliaciją stebėti gailėsite: Šiaulių miesto savivaldybė 

Daugiau informacijos rasite: „PASAULIO ŠIAULIEČIŲ SUSITIKIMAS“

Mero padėjėja Alaina Štreimikytė.