Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Rinkliavos lėšomis sutvarkyta pirmoji automobilių aikštelė – tik pradžia

Už automobilių stovėjimą mokamoje teritorijoje surinktomis lėšomis Šiaulių miesto savivaldybė šiais metais sutvarkys 4 automobilių stovėjimo aikšteles centrinėje miesto dalyje. Pirmoji iš jų jau baigta, liko nubraižyti linijas ir įrengti apšvietimą.

Iš mokamose zonose surinktos rinkliavos 2024 metais 500 tūkst. eurų numatyta skirti tose zonose esančių viešų automobilių stovėjimo aikštelių sutvarkymui. Už šią sumą šiemet planuojama suremontuoti keturias aikšteles, įrengti apšvietimą, jei reikia – gretimus šaligatvius ar takus.

Šiuo metu jau yra parengti visų keturių aikštelių su prieigomis sutvarkymo projektai. O pirmoji aikštelė, esanti tarp Tilžės g. 122 ir Stoties g. 9C, jau baigiama įrengti. Rangovai dar turi atlikti ženklinimą ir sumontuoti apšvietimą.  

 

Birželio pabaigoje-liepos viduryje, užbaigus UAB „Šiaulių vandenys“ tinklų remonto darbus ir parengus apšvietimo tinklų nutiesimo sprendinius, planuojama pradėti aikštelės tarp Trakų g. 39 ir Trakų g. 29 (vadinamasis „Verpsto“ kiemas) bei aikštelės tarp Aušros al. 19 ir Dvaro g. remonto darbus.

Aikštelės tarp Dvaro g. 47 ir 49 remonto pradžia numatoma ne anksčiau kaip rugsėjo mėn., dėl UAB „Šiaulių vandenys“ suplanuotų nuotekų tinklų remonto darbų.

Atlikus visų keturių aikštelių atnaujinimą ir automobilių parkavimo perorganizavimo darbus, bus atnaujinta apie 230 parkavimo vietų.

 Šiaulių miesto savivaldybės informacija

V. Lebedžio nuotraukos

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis