Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių gatvės nuskenuotos specialia įranga

Šiaulių mieste vairuotojai turėjo galimybę matyti specialia įrangą aprūpintą mikroautobusą, kuris bent po keletą kartų pravažiavo asfaltuotomis miesto gatvėmis. Pagal sutartį su Vilniaus Gedimino technikos universitetu gatvių dangų fiksaciją atliko specialistas iš Lenkijos. Duomenys bus naudojami sudarant remontuotinų gatvių reitingą.

Šiaulių miesto savivaldybei pradėjus bendrą projektą su Vilniaus Gedimino technikos universitetu, į miestą atvyko specialus vienos Lenkijos tyrimų bendrovės automobilis.

Mikroautobusas, aprūpintas didelės raiškos vaizdo kameromis ir 3D linijiniais lazeriniais skeneriais, keletą dienų važinėjo  visomis asfaltuotomis miesto gatvėmis.

Galingas kompiuteris realiu laiku fiksavo dangos išilginius nelygumus, skersinį ir išilginį nuolydį, provėžų gylį, įtrūkimus, išdaužas, duobes, lopus, šulinėlių ir gatvės paviršiaus aukščių skirtumus. Per dieną buvo nuskanuojama apie 130 km miesto gatvių.

Gatvių asfalto dangų būklė bus įvertinta apskaičiuojant struktūrinį komforto bei saugumo būklės indeksą ir suminį dangos būklės indeksą.

Toliau vyks antras projekto etapas, bus matuojamas eismo intensyvumas gatvėse. B ir C kategorijos gatvėse eismo intensyvumas bus matuojamas gatvių ruožuose tarp sankryžų, o D kategorijos gatvėse – tam tikrose vietose.

Remiantis dangų kokybės ir transporto eismo srautų duomenimis bus atlikti skaičiavimai ir sudarytas prioritetinis gatvių remonto darbų sąrašas. Taip pat bus nustatyta preliminari remonto rūšis ir preliminari darbų kaina.

Pagal Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus informaciją

V. Lebedžio nuotraukos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis