Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulių šimtametė: visiems linkiu sulaukti 100 metų!

Prasidėjęs liepos mėnuo atnešė 100-ąjį gimtadienį šiaulietei Jadvygai Montrimienei. Ne pagal metus žvaliai atrodanti senolė svečius pasitiko namų kiemelyje. Šiaulių mero paprašyta pasakyti palinkėjimą šiauliečiams, nedvejodama atsakė linkinti visiems sulaukti 100 metų ir būti sveikiems!

Liepos 2-oji – ypatinga diena šiaulietei Jadvygai Montrimienei, moteris gimė lygiai prieš šimtmetį Kelmės rajone, Vaiguvos miestelyje. Gimtadienio svečius šimtametė kartu su savo šeimos nariais pasitiko namų kiemelyje prie gausybės žydinčių augalų.

„Kaip tvirtai ir gražiai atrodote, oho, – pamatęs ilgaamžę stebėjosi į svečius atvykęs Šiaulių meras Artūras Visockas, – viso miesto gyventojų vardu linkiu kuo geriausios sveikatos, šviesių dienų ir kuo daugiau džiugių akimirkų!“

Savivaldybės vadovas šimtametei užrišo austą jubiliejaus juostą, įteikė puokštę rožių ir piniginę savivaldybės dovanėlę.

Guvi ir žvali šimtametė Jadvyga merui pasakojo, kad Šiauliuose apsigyveno nuo 1951 metų. Pati kilusi iš aštuonių vaikų šeimos. Atvykusi į Šiaulius su vyru pasistatė namuką, kuriame ir gyvena nuo 1960-ųjų, augino du vaikus – sūnų ir dukrą.

Šiuo metu senolė turi du anūkus ir keturis proanūkius. Anūkas su vaikais į Jadvygos gimtadienį atvyko iš Airijos, netrukus turinti prisijungti ir anūkė iš Kauno. Laukiama ir daugiau sveikintojų iš Žemaitijos, jubiliatė su svečiais 100-ąjį gimtadienį suplanavusi švęsti kavinėje.

Šiaulių miesto merui Artūrui Visockui paprašius, senolė daug nedvejodama visiems Šiaulių miesto gyventojams linkėjo ilgų metų.

„Linkių šiauliečiams ilgo amžiaus – visiems po šimtą metų gyventi, jėgų kad netrūktų, kad būtų sveiki, kad Dievulis apsaugotų nuo karo“, – sakė šimtametė Jadvyga, pati patyrusi Antrojo pasaulinio karo baisumus.

Dukra Danutė prieš naujuosius iš Kauno grįžo gyventi pas mamą, kad galėtų padėti kasdienybėje. Senolės Jadvygos puoselėtus gėlynus ji dar papildė kitais žydinčiais augalais. Pasak dukros, mama iki šiol valgo viską, vengia tik rūkytų gaminių, tačiau nepersivalgo, vakarienės porciją renkasi kuo mažesnę.

Visą gyvenimą Jadvyga dirbo vienoje darbovietėje  – dviračių gamykloje. Senolė prisiminė 10-metį poliravimo ceche, dėl anuomet naudotų technologijų namo grįždavo žaliu veidu. Gal dėl to vėliau ir bronchine astma susirgo.

„Ačiū Dievui, viskas yra gerai. Metai laimingai prabėgo, kaip sapnas, net nepajutau, kaip sulaukiau 100-mečio. Gyvensiu, kiek Dievas duos“, – nueitu gyvenimo keliu džiaugėsi senolė Jadvyga.

Artimieji spėlioja, kad senolės ilgaamžiškumo priežastis – ramus požiūris į aplinką ir įvykius. Senolė niekada dėl nieko per daug nesinervindavo.

Šiaulių miesto savivaldybės informacija/Vitalis Lebedis

V. Lebedžio nuotraukos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis