Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiauliuose nauji takai dviratininkams ir pėstiesiems

Šiauliuose atsirado nauja sąsaja pėstiesiems ir dviratininkams. Pietinėje miesto dalyje gyvenantiems šiauliečiams po atliktų takų atnaujinimo darbų atsirado daug patogesnės galimybės pėstute ar dviračiais pasiekti Pramonės gatvės teritorijas, o ateityje leis sutrumpinti kelią ir iki Rėkyvos.

Populiariausiam vasaros transportui, dviračiams ir paspirtukams atsirado nauja trasa. Rangovai jau užbaigė taką tarp Aukštabalio ir Liejyklos gatvių.

Naujas takas, kurį iš tiesų sudaro dvi atskiros pėstiesiems ir dviratininkams skirtos juostos, nuvestas nauja tiesia trajektorija. Take įrengta poilsio stotelė su suoliuku, sumontuotas apšvietimas, tad dabar juo bus galima patogiai judėti ir tamsiu paros metu. Naujo tako ilgis 330 metrų.

Takas darniai susijungia su šiuo metu taip pat tvarkomos Liejyklos gatvės pėsčiųjų-dviračių taku. Nors šios gatvės važiuojamojoje dalyje dar vyksta darbai, takas palei Liejyklos gatvę praktiškai pabaigtas. Maždaug pusės kilometro ilgio takas, kuriame taip pat du atskiri takai pėstiesiems ir dviratininkams, veda iki Pramonės gatvės.

 Vitalio Lebedžio nuotraukos

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis