Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Šiaulius pasveikino Lietuvos kariuomenės vadas

Pasitinkant Šiaulių 786-ąjį gimtadienį, mieste apsilankęs Lietuvos kariuomenės vadas – generolas leitenantas Valdemaras Rupšys padėkojo savivaldybės merui Artūrui Visockui už bendradarbiavimą ir pasveikino šiauliečius. Pasak kariuomenės vado, Šiauliai – išskirtinis miestas.

Pradedant švęsti Šiaulių miesto gimtadienio šventę, sulaukta garbių svečių. Į miestą užsuko Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys, prie savivaldybės svečią pasitiko Artūras Visockas. Šiaulių merą V. Rupšys pasveikino miesto gimtadienio proga ir įteikė simbolinę dovaną –  legendinio Lietuvos karvedžio Jono Karolio Chodkevičiaus medalį „Už nuolatinę pagalbą stiprinant Lietuvos kariuomenę“. Valdemaras Rupšys taip perdavė sveikinimus ir visiems miesto gimtadienį švenčiantiems šiauliečiams.

„Džiaugiuosi galėdamas pasveikinti Šiaulius, tai – ypatingas miestas visai Lietuvai. Šiauliai turi gilias ir senas tradicijas, tai vienas iš Lietuvos variklių įvairiose srityse: ekonomikoje, kultūroje ir, žinoma, šalies saugume. Pats miesto įsikūrimas ir jo pavadinimas tiesiogiai siejasi su Lietuvos žemių gynyba su karyba. Per visą istoriją išliko Šiaulių sąsaja su kariuomene ir ginkluotosiomis pajėgomis. Šiauliuose ir greta mes turime pačias geriausius ir moderniausius dalinius: Karinės oro pajėgos, Oro gynybos batalionas, o dabar ačiū, kad Šiauliai atvira širdimi priima naują karinį vienetą. Dėkoju kiekvienam šiauliečiui, Šiaulių vadovams, visiems, kurie tik remia kariuomenę, kuriems rūpi mūsų krašto gynyba ir nepriklausomybė. Šiauliai ir šiauliečiai, švęskite šią dieną, jūsų esate pažiba, pavyzdys visai Lietuvai ir mūsų kariams“, – kalbėjo Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis