Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Aptartas „Dagilėlio“ mokyklos renovacijos procesas

Prasidėjus planuotiems Šiaulių „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos pastato atnaujinimo darbams, suorganizuotas darbinis pasitarimas. Šiaulių miesto meras paprašė rangovų darbus organizuoti taip, kad kuo mažiau trukdytųsi ugdymo procesas.

Prasidėjus pirmiesiems Šiaulių „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos stogo ir fasado atnaujinimo darbams, aptarta renovacijos eiga ir jos grafikas. Susitikime „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos direktorius Remigijus Adomaitis pabrėžė, kad po Dainų šventės mokiniams prasidėjo tikrosios vasaros atostogos, taigi šiuo metu galima atlikti svarbiausius darbus. Šiaulių meras Artūras Visockas taip pat kreipėsi į rangovus, prašydamas, kad kiek tik leidžia galimybės, būtų derinamasi prie ugdymo proceso.

„Vertindami ankstesniais metais atliktus darbus viešosios paskirties pastatuose randame broko ir atsainumo pavyzdžių, tai neleidžia eksploatuoti statinių taip ilgai, kaip būtų galima, kelia daug rūpesčių ir reikalauja papildomų išteklių. Labai tikimės geranoriško požiūrio, efektyvumo ir prisiimtos kokybinės atsakomybės, o užsakovai – Savivaldybė – savo ruožtu esame pasiruošę  nedelsiant kartu spręsti visas iškylančias problemas“, – kalbėjo meras A. Visockas.

Susitikimo metu atskirai diskutuota ir apie mokykloje numatytą naujo lifto žmonėms su negalia įrengimą. Konkursą laimėjusios bendrovės „Refitus“ vadovas Gedas Teresas informavo, kad dalis darbų didesnių nepatogumų bendruomenei neturėtų kelti.

Sutarties laikotarpis nėra labai trumpas, tad rangovas pažadėjo į situaciją reaguoti lanksčiai. Mokslo metų eigoje intensyviau būtų dirbama nuo ankstyvo ryto iki pietų, vėliau, prasidėjus užsiėmimams, mokykla būtų užleidžiama mokiniams ir jų tėveliams. Taip pat planuojama išnaudoti ir mokinių rudens-žiemos atostogų savaites.  

Pagal sutartį iki 2025 m. birželio mėnesio vidurio rangovai turi atlikti stogo ir fasado kapitalinio remonto darbus, sutvarkyti pastato prieigas. Renovacijos vertė – apie 0,5 mln. eurų.

 

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis