Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Edukacinis projektas „Muzikiniai rudenys“ subūrė Šiaulių miesto muzikos ir meno mokyklų talentingiausius auklėtinius  

Pirmosiomis snaigėmis netikėtai pradžiuginęs rudens penktadienio vakaras  miestiečius sukvietė į jau tryliktą kartą vykstančio edukacinio projekto „Muzikiniai rudenys 2022“ koncertą Šiauliuose, organizuojamą Šiaulių miesto koncertinės įstaigos „Saulė“. Renginio metu Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos, „Juventos“ progimnazijos, 1-osios muzikos mokyklos, Dainų muzikos mokyklos bei „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos mokiniai turėjo galimybę groti vienoje scenoje kartu su profesionaliu orkestru „Camerata Solaris“. 

 

Pirmojoje koncerto dalyje klausytojus užbūrė orkestro bei pianistės Giedrės Špečkauskaitės-Bartkienės atliktas Roberto Šumano fortepijoninis kvintetas Es-dur, op.44. Specialiai šiam vakarui jo autorinę versiją styginių orkestrui parengė „Camerata Solaris“ meno vadovas ir dirigentas Vilhelmas Čepinskis. Nuostabiam profesionalų pasirodymui abejingų neliko, o didžiausias įvertinimas – ilgai nenutilę, gausūs publikos aplodismentai.

 

Antrojoje koncerto dalyje žiūrovai klausėsi gabiausių Šiaulių miesto muzikos bei meno mokyklų ugdytinių ir orkestro pasirodymų. Puikių muzikos pedagogų dėka jaunieji artistai susirinkusiuosius džiugino įvairiausiais bei nepriekaištingai atliekamais kūriniais. Jaudulio neslepiantys, bet iš malonumo žibančiomis akimis, muzikos ir meno mokyklų mokiniai vienas po kito drąsiai pasirodė scenoje. „Jausmas išties labai geras, džiaugiuosi, jog turėjau galimybę pasirodyti su profesionaliu orkestru – akomponuojant jam muziką gali pajusti dar stipriau, viskas skamba jausmingiau“, – savo emocijomis dalijosi Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos auklėtinė Adrijana Balsytė. Jauniesiems atlikėjams įsiminė ne tik pasirodymas su „Camerata Solaris“, bet ir jausmas, kurį pajuto diriguojant Vilhelmui Čepinskiui. „Man buvo didelė garbė būti vienoje scenoje su Maestro. Tai profesionalus dirigentas, savo srities virtuozas, kurio patirtis skatina siekti užsibrėžtų tikslų muzikiniame kelyje“, – džiugesio neslepia Dainų muzikos mokyklos mokinė Elija Balčiūnaitė.

 

Edukacinis projektas „Muzikiniai rudenys 2022“ jau skambėjo Naujojoje Akmenėje ir Šiauliuose. Lapkričio 24 d. aplankys Tauragę, lapkričio 30 d. pakvies Pakruojo gyventojus, o gruodžio 9 d. koncertinis ciklas baigsis Radviliškyje.

 Kamilės Mušauskienės nuotrauka

Šiaulių miesto koncertinės įstaigos „Saulė“ informacija
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas