Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Greitosios medicinos pagalbos tarnyba organizavo susitikimą su Šiaulių apskrities savivaldybėmis

Greitosios medicinos pagalbos tarnyba (toliau – GMPT) Šiaulių miesto savivaldybėje organizavo susitikimą, kuriame apartas pacientų pavėžėjimo paslaugos teikimo klausimas.

GMPT atsižvelgdama į savivaldybių administracijų išreikštą poreikį susitikti kontaktiniu būdu suorganizavo penkis susitikimus, antrasis jų  įvyko Šiauliuose. Į susitikimą susirinko atsakingi asmenys iš Šiaulių apskrities savivaldybių.

Lietuvos Respublikos Vyriausybė  2022 m. lapkričio 30 d. patvirtino Pacientų pavėžėjimo paslaugų organizavimo ir teikimo tvarkos aprašą, pagal kurį nuo 2024 m. liepos 1 d. visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje pradedama teikti pacientų pavėžėjimo paslauga.

Susitikimą pradėjo GMPT atstovas Tomas Vasiliauskas, kuris įvardijo kontaktinio susitikimo tikslą – diskusijos, kurios padėtų išsiaiškinti, kaip savivaldybėms tinkamai suorganizuoti pacientų pavėžėjimo procesą.

„Jei žmogus laiku nuvežamas gauti sveikatos priežiūros paslaugų, tikėtina, kad gali mažėti tikimybė, jog ateityje jam reikės greitosios medicinos pagalbos paslaugų. Siekiame, kad pastebimos sveikatos problemos būtų išsprendžiamos kuo greičiau ir efektyviau“, – naujosios sistemos tikslą aiškino Tomas Vasiliauskas.

Planuojama, kad šia paslauga ilgainiui nemokamai visoje Lietuvoje galės pasinaudoti pacientai, kurie dėl sveikatos būklės arba dėl socialinių, ekonominių priežasčių negali naudotis individualiu bei viešuoju transportu.

Pavėžėjimo paslauga bus skirta pacientams, kurie vyksta į ASPĮ gauti planinių specializuotų ambulatorinių sveikatos priežiūros paslaugų ar grįžta iš jų į gyvenamąją vietą; kai vyksta gauti planinių ambulatorinių reabilitacijos paslaugų. Kai pacientui reikia vykti iš vienos gydymo įstaigos į kitą ir kt.

 

Šiaulių miesto savivaldybės informacija.