Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Išrinkti geriausi Šiaulių miesto darbdaviai

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas aplankė tris Šiaulių miesto bendroves, kurios sulaukė aukščiausių įvertinimų „Geriausio metų darbdavio“ rinkimuose. Tradiciškai buvo pagerbti lyderiaujantys verslai labai mažų ir mažų, vidutinių ir didelių įmonių kategorijose.

Metų pradžioje Šiaulių miesto savivaldybė paskelbė „Geriausio metų darbdavio“ atranką. Pasiūlymai nominacijai  buvo priimami iki vasario pabaigos. Konkursui pateiktas bendrovių paraiškas pirmiausiai vertino konkurso komisija. Balai buvo skiriami pagal šiuos kriterijus: ekonominius; socialinės atsakomybės principų taikymą įmonėje; įmonės pagalbos teikimą miesto bendruomenei, socialinėms grupėms sprendžiant jų problemas, remiant sporto, kultūros ir sveikatinimo projektus.  Kitame etape vyko viešas balsavimas internetu.  Taip buvo atrinktos trys įmonės.

2023 metų nominacijos „Geriausias metų darbdavys“ laimėtojais paskelbti:

  • labai mažų ir mažų įmonių kategorijoje – UAB „Personalo valdymo sistemos“. Įmonė, teikianti personalo valdymo paslaugas. Įmonė turi sukaupusi solidžią įvairių sričių specialistų duomenų bazę, žino rinkos poreikius, pokyčius, pasiūlą ir paklausą.

  • vidutinių įmonių kategorijoje – UAB „DIAB“. Daug metų įmonė ruošė gaminius vėjo jėgainių sparnuotėms, o pastaruosius 3 metus daugiausiai dėmesio skiria jachtų ir laivų sektoriui.

  • didelių įmonių kategorija (darbuotojų virš 250) – UAB „Salda“. Įmonės veikla – plieninių vamzdžių gamyba, vėdinimo, šildymo ir pneumotransporto sistemų įrangos kūrimas, gamyba ir pardavimas.

 Šiaulių miesto meras Artūras Visockas su Ekonomikos ir investicijų skyriaus vedėja Aiste Petkuviene apsilankė visose geriausio darbdavio nominaciją pelniusiose bendrovėse, susitiko su jų vadovais ir dirbančiaisiais.

 

„Labai norime parodyti dėmesį verslui, kuris puikiai tvarkosi ir jaučia socialinę atsakomybę ne tik prieš darbuotojus, bet ir prieš miesto bendruomenę. Mūsų įmonės yra labai išmanios, jos eksportuoja praktiškai į visą pasaulį. Kuriama pridėtinė vertė – sklinda garsas apie Šiaulius, atsiranda pagarba ir noras čia investuoti. Aukštesni atlyginimai ir tvarkingai mokami mokesčiai yra investicija į miestą. Biudžeto lėšomis galime tvarkyti gatves, kurti kitą reikalingą infrastruktūrą ir paslaugas. Verslas yra labai svarbi miesto gyvenimo dalis, tad šioms įmonėms ir visai Šiaulių verslo bendruomenei linkiu didžiulės sėkmės randant savo rinkas ir klientus, buriant kolektyvus. O darbuotojams linkiu gerų darbdavių ir tinkamo atlygio už darbą, kad galėtų kurti orų savo ir šeimos gyvenimą“, – sakė Šiaulių meras Artūras Visockas.     

 „Geriausio metų darbdavio“ atrankos laimėtojams meras įteikė nominacijų raštus ir saldžias dovanas –  šakočius. Įvertintų bendrovių vadovai pasidžiaugė, kad geriausio darbdavio vardas, matyt, jau yra tam tikras indikatorius, kad pastangos kuriant darbuotojų gerovę duoda rezultatų.

 

„Geras jausmas, kai esi įvertintas. Džiaugiuosi, kai tą įvertina žmonės, dėl kurių stengiesi, bet žinoma, labai smagu, kad mūsų noras tobulėti pastebimas ir iš išorės. Didžiausias įmonės turtas yra žmonės, tad jei stengiesi dėl jų, tikėtina, kad jie labiau pasistengs dėl bendrų įmonės tikslų. Geras santykis su žmonėmis prasideda nuo pagarbos ir supratimo, o žinant darbuotojų poreikius ir rūpesčius, galima spręsti, kaip juos atliepti“, – teigė UAB „Salda“ direktorius Mykolas Baronas

 

„Kai verslas auga, būti geidžiamu darbdaviu yra lengviau. Mes ne taip seniai turėjome sudėtingesnį veiklos periodą. Šitas įvertinimas parodo, kad mes tikrai įdėjome daug pastangų tam, kad išlaikytume kolektyvą, jį suburtume ir motyvuotume“,  sakė bendrovės „DIAB“ vadovė Jurgita Kupstienė.

 

 „Nieko nedarome specialiai tam, kad būtume labiau matomi ir žinomi. Užsiimame tuo, kas reikalinga bendruomenei, žmonėms ir kai tai yra pastebėta, jausmas yra tikrai geras. Beveik 17 metų dirbame darbuotojų paieškos ir atrankos srityje, žinoma, pastaruoju metu natūraliai atsirado ir daugiau veiklų. Daug metų buriame tam tikrų specialistų bendruomenes, turime specialius klubus. Mokomės, bendraujame, lankome įmones. Padaryti proveržį versle yra lengviau, nei daug metų išsilaikyti tame pačiame aukštesniame lygmenyje“, – pasakojo UAB „Personalo valdymo sistemos“ direktorė Sonata Jasėnaitė.

Šiaulių miesto savivaldybės įsteigtos nominacijos „Geriausias metų darbdavys“ tikslas skatinti Šiaulių miesto darbdavius rūpintis darbuotojais, bendruomene ir aplinka, ugdyti bendruomeniškumą, aktyviai dalyvauti visuomeninėje miesto veikloje.

 

2022 metų nominacijos „Geriausias metų darbdavys“ laimėtojais paskelbti: labai mažų ir mažų įmonių kategorijoje – UAB „Informacinės sistemos ir technologijos“, vidutinių įmonių kategorijoje – UAB „Extra services“, didelių įmonių kategorijoje – UAB „Ltintus“.

 

 

 

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis