Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Įvyko pirmasis Šiaulių miesto savivaldybės asmens su negalia gerovės tarybos posėdis

2024 m. rugpjūčio 8 d. įvyko pirmasis Šiaulių miesto savivaldybės (toliau – Savivaldybė) Asmens su negalia gerovės tarybos (toliau – Gerovės taryba) posėdis.

Savivaldybės Gerovės tarybą sudaro Savivaldybės tarybos nariai, Savivaldybės administracijos skyrių atstovai, atsakingi už švietimo, sveikatos, socialinių paslaugų, infrastruktūros, informacinių technologijų, sporto ir kultūros sritis, Savivaldybės biudžetinių įstaigų, teikiančių socialines paslaugas, atstovas, Savivaldybės teritorijoje veiklą vykdančių nevyriausybinių organizacijų atstovai ir Savivaldybės asmenų su negalia reikalų koordinatorė.  

Gerovės tarybos posėdį vedė Savivaldybės asmenų su negalia reikalų koordinatorė Justina Skerstonė.

Pirmajame posėdyje buvo išrinkta Gerovės tarybos pirmininkė – Jovita Vičienė, Šiaulių miesto savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto narė, jos pavaduotoja – Danutė Akaveckienė, Šiaulių miesto savivaldybės globos namų direktorė.

Posėdyje Savivaldybės asmenų su negalia reikalų koordinatorė pristatė asmenų su negalia situaciją Šiaulių miesto savivaldybėje, pateikė statistinius duomenis apie asmenų su negalia skaičių pagal amžiaus grupes, asmenų su negalia įdarbinimą, 5 proc. kvotos įgyvendinimą viešojo sektoriaus organizacijose. 

Taip pat buvo pristatyta Lietuvos Respublikos Seimo Žmogaus teisių komiteto rezoliucija dėl įtraukiojo ugdymo Lietuvos mokyklose.

Aptartas Savivaldybėje esančių viešosios paskirties pastatų pritaikymo asmenims su negalia. Informaciją apie viešosios paskirties pastatų pritaikymą asmenims su negalia, galima patikrinti internetiniame puslapyje „Stasis.lt“. Informacija apie tai pateikta ir lengvai suprantama kalba.

Pristatytos Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymu patvirtintos Informacijos teikimo asmenims su negalia jų pasirinktais prieinamais bendravimo būdais rekomendacijos, kuriomis vadovaujantis Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2024 m. liepos 16 d. įsakymu Nr. A-513 ,,Dėl Šiaulių miesto savivaldybės administracijos informacijos rengimo ir (ar) teikimo asmenims su negalia jų pasirinktais prieinamais bendravimo būdais tvarkos aprašo patvirtinimo“ patvirtintas Šiaulių miesto savivaldybės administracijos informacijos rengimo ir (ar) teikimo asmenims su negalia jų pasirinktais prieinamais bendravimo būdais tvarkos aprašas.

Gerovės tarybai buvo pristatyta, kad Savivaldybėje įgyvendinamos Pagalbos koordinavimo asmeniui su negalia skyrimo, organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašo nuostatos, organizuojant ir užtikrinant pagalbos plane numatytų individualiųjų pagalbos poreikių tenkinimą. 

Savivaldybės administracijos Socialinių paslaugų skyriaus atvejo vadybininkės Aistė Čebatoriūtė ir Dijana Nainienė, dirbančios su psichikos ir (ar) intelekto negalią turinčiais asmenimis pristatė projektą „Perėjimas nuo institucinės globos prie bendruomeninių paslaugų Sostinės regione, Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione“ ir paragino Gerovės tarybos narius, nukreipti asmenis su psichikos ir (ar) intelekto negalia, siekiant suteikti minėtiems asmenims reikalingą pagalbą. 

Asmens su negalia gerovės tarybos posėdyje buvo aptarti ir kiti einamieji klausimai: metinis veiklos planas, svarbiausi darbai ir tikslai.

Kitą Asmens su negalia gerovės tarybos posėdį numatoma surengti rudenį.

Savivaldybės asmenų su negalia reikalų koordinatoriaus informacija
Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas