Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Jaunimui rūpi ateitis

2023 m. birželio 18–25 d. Šiaulių Didždvario gimnazija kartu su nevyriausybine organizacija „Union Georgian Youth for Europe“ (Sakartvelas) įgyvendina „Erasmus+“ programos jaunimo mainų projektą „Treading My Own Path - Less Waste, Less Stuff, Sustainable Living“.

Dviejų šalių jaunuoliai gilinasi į ekologijos, aplinkosaugos ir tvarumo problemas. Susitikimo su Šiaulių miesto savivaldybės vicemeru Justinu Švėgžda, kuris pristatė Šiauliuose vykdomas tvarumo bei darnaus judumo iniciatyvas:  miesto senų šviestuvų keitimą ekologiškais LED šviestuvais, naujų pėsčiųjų ir dviračių  takų tiesimą bei senų atnaujinimą, vykdomą  atliekų rūšiavimo skatinimo politiką, – ir kitus žaliojo kurso projektus. Diskusijoje aptarta miesto jaunimo politikos strategija, naujos iniciatyvos.

Be kitų projekto praktinių ir teorinių užsiėmimų, jaunimas susitiko su pasaulyje aktyviai veikiančiu ir Lietuvoje sparčiai populiarėjančio judėjimo „Fridays for Future“ aktyviste Ūla Balaševičiūte, kuri pristatė judėjimo veiklas, jaunimą iš Sakartvelo skatino kurti aktyvistų grupę savo šalyje ir įsitraukti į žaliojo kurso idėjų skleidimą vietos bendruomenėse.

 

Projekto vadovė

Inga Stonienė

Viešųjų ryšių koordinatorius Vitalis Lebedis