Pilvo džiaugsmui galėsite pasimėgauti geriausių šefų kūriniais – „grubotto“ su miško grybais, antienos krūtinėle, orkaitėje keptu Nilo ešeriu, upėtakiu su keptais jūros dumblių lapais, taip pat naujai pateiktais tradiciniais patiekalais – Cezario salotomis, traškia kiaulienos papilve, kepta kiaulienos krūtinėle, vištienos kukuliais ir daug daugiau. Smaližiai įvertins purius blynus, tradicinius žagarėlius su alaus sirupu, įvairius pyragus ir kitus viliojančius desertus.
Šiais metais akcijoje dalyvauja ne tik restoranai, bet ir kavinės, užeigos ir dvarai. Pasiūlymo esmė – kiekviena vieta pasirinko konkrečius patiekalus, kurie bus degustuojami už ypatingą kainą. Todėl lankytojams, suviliotiems gardžvalgymo pagundos, prieš vykstant paragauti kuo įvairesnių virtuvių įvairiose vietose mieste ir jo apylinkėse, reikia patyrinėti ir išsiaiškinti kiekvieno akcijos dalyvio specialų pasiūlymą.
„GardžValgymo dienose“ svečius vaišins restoranai „Chocolate & Pepper“, „Pilsētas elpa“, „Central cafe“, „Parks“, alaus darykla „Viedi“, kavinė „Brokastnīca“, užeiga „Istaba“, poilsiavietė „Krekli“, bistro „Silva“ ir arbatinė „Silva“. Taip pat Jelgavos nuovade – restoranas „Pūteļkrogs“, baras „Meka“, kavinė-restoranas „Zemnieka cienasts“, Blankenfeldės dvaras ir Abgunstės dvaras.
Akcija truks dvi savaites, tačiau norint užsitikrinti galimybę paragauti siūlomų patiekalų, rekomenduojama staliuką rezervuoti iš anksto.
Pažymėtina, kad Blankenfeldės dvaro ir Abgunstės dvaro ypatinga aplinka ir įmantriais patiekalais kviečiama pasimėgauti tam tikromis datomis – balandžio 15, 16, 22 ir 23 dienomis, iš anksto užsiregistravus.
Daugiau informacijos apie akciją, taip pat valgiaraščius rasite – www.visit.jelgava.lv ir visit.jelgava „Facebook“ profilyje.
„GardžValgymo dienas“ organizuoja Jelgavos regioninis turizmo centras, bendradarbiaudamas su Jelgavos nuovado, miesto ir aplinkinių maitinimo įmonėmis.
Informaciją parengė
Jelgavos regioninis turizmo centras