Paieška...
Išplėstinė paieška
Uždaryti
background

Jono Nekrašiaus knygos „Šiaulių regiono lyderystė: amatai, pramonė ir prekyba XV-XXI a.“ pristatymas

2024 m. liepos 5 d. 14 val. 
Venclauskių namuose (Vytauto g. 89, Šiauliai) vyks Jono Nekrašiaus knygos „Šiaulių regiono lyderystė: amatai, pramonė ir prekyba XV-XXI a.“ pristatymas

Šiaulių amatų, pramonės ir prekybos istorija – Šiaulių istorijos dalis, susidedanti iš daugelio dalykų, faktų, įvykių. Jono Nekrašiaus solidžioje knygoje „Šiaulių regiono lyderystė: amatai, pramonė ir prekyba XV-XXI a.“, remiantis įvairiais šaltiniais, archyvais, amžininkų ir paties autoriaus prisiminimais, kronikos forma apžvelgiama Šiaulių miesto ir regiono amatų, pramonės ir prekybos istorija, kultūra, visuomeninis gyvenimas ir kt. Aprašyti svarbiausi Šiaulių miesto fabrikai, gamyklos, firmos ir kompanijos, amatininkų dirbtuvės, turgaus, prekyviečių ir prekybos centrų pasaulis. Daugiausia šioje knygoje rašoma apie Šiaulius – svarbiausią regiono centrą, šio miesto ir regiono amatininkus, pramoninkus, verslininkus, kultūros ir visuomenės veikėjus. Taip pat pateikiama trumpa Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų istorija, išvardijami jos nariai ir vadovai, apdovanojimai, kiti svarbūs faktai.

Šiame leidinyje apžvelgiama Šiaulių regiono amatų, pramonės ir prekybos istorija nuo XV a. iki XXI a., jos raida įvairiais istorijos etapais. Knygos šaltiniuose ir išnašose pateikiama daugelio autorių rašyta ir kaupta informacija, amžininkų prisiminimai, pastabos. Leidinyje gausu įvairios archyvinės medžiagos, spalvingesnių fragmentų, kurie, sujungti į visumą, atskleidžia Šiaulių miesto ir regiono amatų, pramonės ir prekybos įvairovę. Aprašomi faktai padeda pažinti Šiaulių krašto istoriją, atrasti ir prisiminti nepelnytai primirštus, tačiau visuomenei ir verslui svarbius asmenis.

Leidinys gausiai iliustruotas Šiaulių miesto planais, schemomis, atvirukais, nuotraukomis, iliustracijomis, piešiniais ir kita ikonografine medžiaga bei dokumentais. Knygos priede pateikiamas autoriaus sudarytas klausimynas „Šimtas Šiaulių amatų, pramonės ir prekybos istorijos mįslių“. Pasitikrinti žinias ir atsakyti į šį klausimyną padės šioje knygoje išspausdinti tekstai ir informacija. Iš trijų pateiktų atsakymų variantų vienas yra teisingas.

Knyga skiriama pramoninkams, verslininkams, istorikams, visiems tiems, kurie domisi Šiaulių ir regiono amatų, pramonės ir prekybos istorija.

     

Jonas Nekrašius

Į komentarus neatsakome
Neteisingas
Neteisingas
captcha
Neteisingas